Obavijesti

Tech

Komentari 2

FIFA je otišla u prošlost, ali ona i dalje živi u EA FC 24: Igra je sporija, ali to je dobra stvar

FIFA je otišla u prošlost, ali ona i dalje živi u EA FC 24: Igra je sporija, ali to je dobra stvar
16

Ostala je bez godinama poznatog imena, ali igra Electronic Artsa i dalje će svima biti dobro poznata sa svim svojim detaljima. Bolja je grafika, bolje su animacije, no ostaju i neke stare frustracije

VIDEO

Nakon niza godina FIFA je otišla u povijest, a sada je došlo vrijeme za EA Sports FC 24. Razlog je jednostavan - novac i licenciranje, a novo ime je nešto na što ćemo se morati naviknuti. No, ono što je mnogima najvažnije, ovo je i dalje FIFA u nogometnom smislu. Sve vam je tu jasno od starta i nigdje se nećete pitati ‘koji je sad to vrag’. 

Grafički su još dotjerali Frostbite engine, a i bogatiji je HyperMotion V koji sada nudi još kvalitetnije animacije i pokrete igrača koji izgledaju uvjerljivije na terenu, ali kad krenemo o samim modelima igrača situacija je tu i dalje vrlo šarolika. Tako imate igrače poput Ivana Perišića ili Marcela Brozovića koji izgledaju prepoznatljivo, dok drugi poput Brune Petkovića nemaju veze s vezom.

Ako želite prepustiti uzde igri, ona može procijeniti vašu vještinu i prilagoditi težinu prema tome, no sami lako možete podići razinu zahtjevnosti, a dojam nakon prvih utakmica je kako je sve nešto teže, odnosno sporije, u smislu da djeluje realnije. Što je dobro. Dodavanja izgledaju uvjerljivije, greške također i imate osjećaj da se morate više pomučiti kako bi poslali idealnu loptu. Naravno i dalje ima situacija u kojima izgleda kao da je fizika napustila igru. Što se obrane tiče, ‘Advanced defending’ je interesantna opcija u kojoj ćete morati puno više raditi s kontrolerom, ali djeluje i kao da imate više kontrole nad samim igračem pa možete tijelom lakše blokirati protivnika, a da ne završi sve sa faulom.

Kako nisam po vještini ni blizu ozbiljnim igračima, moja razina FIFA zabave uvijek je bila fokusirana na brze utakmice ili na karijere. U Career modu možete voditi klub kao trener ili biti zaduženi za uspon igrača kojeg ćete kreirati i tu ćete skupljati bodove uspješnim ostvarivanjem zadataka na utakmici i razvojem kroz treninge, a vještine svog igrača otključavat ćete na stablu. Uz to, kao igrač možete dio svog novca uložiti, pregovarati o plaći kako bi taj dio bio popunjeniji sadržajem. I te aktivnosti mogu utjecati na vašu igru i ugovor. Kao i prije, možete upravljati timom ili samo svojim igračem. 

Ultimate Team sada donosi mogućnost da zajedno igraju muškarci i žene, a radi se o jednom od najpopularnijih modova cijelog serijala. Oni koji nisu igrali ovaj mod, čeka vas izgradnja tima kojeg ćete kreirati od licenciranih igrača i legendi, a ne od pravih timova. Ovdje je svaki igrač predstavljen svojom karticom i naravno, morat ćete paziti na poziciju, kemiju igrača, a i ovdje vas čeka više raznih modova.

Igra obiluje gomilom novih animacija i vizualnih detalja, poput boljeg prikaza zaleđa, a tu su sada i bogatije animacije uoči utakmice i na poluvremenu, s igračima u svlačionici i na putu prema terenu. No, kad primijetite iritantan zvuk kopački teško ćete ga izbaciti iz uha kod svake sljedeće partije. U svakom slučaju te bogatije animacije pokušavaju dati neku živost igri, kao i one nakon utakmice kad vašeg igrača vuku na intervju, no, ako želite što brže vratiti se utakmici, to se čini nepotrebnim i želite što brže kliknuti X kako bi preskočili taj dio animacije.

PlayStyles je tako jedan od istaknutih noviteta koji se veže uz vrhunske igrače i one poteze koji karakteriziraju njihovu igru, poput Modrićevog dodavanja vanjskom, pa tako virtualni igrači mogu oponašati te poteze, a oni probrani u PlayStyles+ kategoriji imaju posebne animacije i poteze i iznad njih se pokaže drugačija ikona.

Nove statistike koje se sada prikazuju usred igre su fantastičan dodatak samom doživljaju nogometa i u prvih par utakmica sam pomislio kako bi ovo bilo fantastično imati na pravim utakmicama kao ‘layer’ iznad same slike. Ok, točke s kojih se puca prema golu imamo i sada, kao info prikaz uz utakmice, a dobar su dodatak i prikazi umora igrača. Ono što je možda minus toga je šuma na ekranu kad se prikaže podatak o umoru na velikom broju igrača. Tu je još i vjerojatnost pobjede u određenim fazama utakmice.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook
NOVI PROBLEMI ZA METU

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook

Probleme bilježe korisnici u SAD-u, Australiji, dijelovima Europe, među kojima je i Hrvatska. Iz Mete se još nisu oglasili, a Downdetector bilježi i probleme u radu Facebooka.

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'
SMETA IM I ZAKON O TAJVANU

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'

Biden je potpisao i odvojeni prijedlog zakona povezan s tim paketom koji zabranjuje TikTok u SAD-u ako ga njegov kineski vlasnik ByteDance ne proda u roku od godinu dana...
U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija
ENDPOINT PROTECT

U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija

Endpoint Protect nudi poslovnim korisnicima, odnosno poduzećima svih veličina, sveobuhvatno rješenje za sigurnost koje kombinira detekciju, analizu, odgovor i sprječavanje prijetnji