Obavijesti

Tech

Komentari 25

Gadgetom do dubokog sna: Ovce vam broji pametni jastuk

Gadgetom do dubokog sna: Ovce vam broji pametni jastuk
3

Mnogi se ne mogu naspavati i bude se umorni. Chrona jastuk prati faze sna, emitira zvukove niske frekvencije te pomaže da se naspavate i probudite odmorni

VIDEO

Ako se želite dobro naspavati, prvo trebate iz sobe maknuti sve gadgete. Otprilike tako kreću savjeti u današnje užurbano tehnološko doba. No, ima jedan gadget s kojim biste se ipak mogli dobro naspavati.

Pametni jastuk zvani Chrona novi je proizvod koji bi vam trebao pomoći da se bolje naspavate. Funkcionira na način da senzori u jastuku s memorijskom pjenom emitiraju zvuk niske frekvencije koji bi trebao utjecati na prepuštanje dubljem snu.

VIDEO

Postoje istraživanja prema kojima spori, nisko frekventni zvukovi mogu biti korisni pri spavanju .

Upitani što bi najviše priželjkivali od ovakvog proizvoda ispitanici su na testiranju najviše tražili da žele spavati što dulje i da se ne probude premoreni. Dakle, ne samo da se probude kada trebaju, nego da se probude naspavani u pravom trenutku.

U teoriji bi ovaj pametni jastuk trebao pratiti vaše spavanje, odrediti kada ste u najdubljem snu, pomoći vam da takvo stanje čim dulje održite, te da vas postupno budi i prije zadanog alarma.

Ako tako radi zvuči fantastično i svakako je proizvod koji bi trebalo isprobati. Jedini minus je taj što za sada za korištenje Chrona pametnog jastuka treba u sobi držati i smartphone jer funkcionira u suradnji sa aplikacijom. No, ipak nije potrebno baš i mobitel držati uz jastuk, nego je dovoljno da bude u istoj prostoriji.

Projekt se nalazi na Kickstarteru do 18. svibnja.  Dosad je prikupio 40.000 dolara od potrebnih 50.000. Cijena jastuka biti će 169 dolara, a prvih 200 prednarudžbi je već zaprimljeno.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno