Obavijesti

Tech

Komentari 10

Gdje je nestao Google Glass? Naočalama prijeti rana propast

Gdje je nestao Google Glass? Naočalama prijeti rana propast
6

Manjak interesa, visoka cijena, problemi s prihvaćenosti u društvu, neki su od razloga zbog kojih developeri odustaju od razvoja aplikacija za Google Glass

VIDEO

Googleovim naočalama se ne piše dobro. Suosnivač Googlea, Sergey Brin, u protekle se dvije godine svugdje pojavljivao s naočalama, a ovog vikenda pojavio se u javnosti bez njih uz opravdanje da ih je "ostavio u automobilu". No, u isto vrijeme interes za naočalama gube i developeri koji su se odlučili fokusirati na druge uređaje poput pametnih satova, koji su društveno prihvatljiviji od kontroverznih naočala s malom kamerom. I sam Google je, piše Reuters, odgodio datum izlaska na tržište. Navode kako je od 16 proizvođača aplikacija, njih devet prestalo raditi na Glassu, većinom zbog manjka korisnika ili ograničenja uređaja. 

Među velikima koji su odustali je i Twitter koji se fokusirao na verziju za Android Wear, Googleov operacijski sustav za satove i druge uređaje, piše Wall Street Journal. 

Adriana Vecchioli također više ne radi previše na svojoj aplikaciji Find.it za Glass. Njome se preko fotografija moglo zapamtiti gdje smo stavili neki predmet, no upravo to fotografiranje i snimanje je ono što brine mnoge. 

- Prepreka je kad nosiš komad tehnologije na licu. Nadam se da će buduće verzije Glassa biti diskretnije - rekla je Vecchioli. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naočale su kupovali developeri i fanovi novih tehnologija, no da bi postali Googleovi ambasadori ovog noviteta, morali su platiti čak 1500 dolara. 

- Ovo nije nešto što će zapaliti gomile, već je nišni proizvod zbog visoke cijene, manjka prihvaćenosti i upitne estetike. S njima izgledate poput šmokljana - rekao je John Jackson, analitičar mobilnih tehnologija u IDC-u. 

Dodaje da su developeri isprva bili zainteresirani, ali povukli su se s manjkom interesa. Dodaje kako i oni vole novitete, ali su u konačnici robovi brojkama, u smislu broja uređaja koji koriste njihov proizvod. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....