Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
25 komentara

Google će opet snimati ulice u Hrvatskoj: Ovog puta detaljnije

Trekker je kompletna fotografska oprema za fotografiranje za Street View koja stane u naprtnjaču. To omogućuje Googleu da fotografira i mjesta do kojih automobili nemaju pristup

Foto: Google
25 komentara

Google Street View automobili i trekkeri vraćaju se u Hrvatsku kako bi osvježili lokalne podatke na Google kartama. No ove godine fokus neće biti samo na hrvatskim ulicama. Google Street View automobilima koji će osvježiti zapise o cestama diljem zemlje pridružit će se i Street View Trekker, koji može fotografirati mjesta do kojih automobili nemaju pristup.

Trekker je kompletna fotografska oprema za fotografiranje za Street View koja stane u naprtnjaču. To omogućuje Googleu da fotografira i mjesta do kojih automobili nemaju pristup. U ovom slučaju radi se o pješačkim zonama i ulicama pet hrvatskih gradova: Zagreb, Split, Rijeka, Osijek i Zadar.

Foto: Google Street View

Korisnici će tako imati priliku razgledati većinu hrvatskih gradova kao što su Zagreb ili Osijek te brojne povijesne znamenitosti kao što su Dioklecijanova palača ili Eufrazijeva bazilika, prirodne ljepote kao što su plaže na Korčuli ili plaža Zlatni rat na Braču kao i nacionalne parkove kao što su Kopački rit ili Plitvička jezera. 

Street View je dostupan u više od 88 zemalja širom svijeta kao i u dijelovima Arktika i Antarktike. Dostupan je i u aplikacijama Google Earth i Google kartama za mobilne uređaje, a u Hrvatskoj je predstavljena 2012. godine i stalno se ažurira.

Foto: Google Street View

Svakoj objavi prikupljenih slika prethodi obrada pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih slika, koje možete prijaviti pritiskom na tipku 'Report a problem' u donjem lijevom kutu slike.

Vožnja će započeti 12. lipnja, a gdje trenutno voze Google Street View automobili možete pratiti na ovom LINKU.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message