Tech

Komentari 548

Hawking poslao poruku: Bog ne postoji, a ni život poslije smrti

Hawking poslao poruku: Bog ne postoji, a ni život poslije smrti

Stephen Hawking je prije smrti snimio poruku za svijet koja je puštena na predstavljanju njegove nove knjige "Kratki odgovori na velika pitanja"

Hawking je u poruci rekao da su obrazovanje i znanost 'u većoj opasnosti nego ikad prije' i da se ne poštuju stručnjaci.

U svojoj poruci je naveo da su izbor Donalda Trampa za američkog predsjednika i Brexit dijelovi "globalnog revolta protiv stručnjaka, što uključuje i znanstvenike".

Poznati fizičar poručio je kako znanost tek mora riješiti velike probleme svijeta, koji uključuju klimatske promjene, prenapučenost, izumiranje vrsta, uništavanje šuma i onečišćenje oceana.

- Što čeka one koji su sada mladi? Sa sigurnošću mogu reći da će njihova budućnost ovisiti o znanosti i tehnologiji više nego bilo koja ranija generacija.

Potom je u svojoj poruci zamolio mlade da "pogledaju gore u zvijezde, a ne dolje u svoja stopala" te da se zapitaju zbog čega postoji svemir.

Sorry ekipa, ali nema Boga ni zagrobnog života

U isječcima iz njegove zadnje knjige eseja "Kratki odgovori na velika pitanja", Hawking je odgovorio na 10 važnih pitanja: