Obavijesti

Tech

Komentari 26

Honda CR-V na mini testu: Dizelaš je sjajan, i puno skuplji

Honda CR-V na mini testu: Dizelaš je sjajan, i puno skuplji
3

Dizelski motor u Hondi CR-V ne donosi više snage i stoji 30.000 kuna više, ali je za svaku pohvalu. Benzinac ima 5 KS više i nudi sekundu bolje ubrzanje do 'stotke'

VIDEO

Honda novi CR-V nudi samo s dva motora. Jedan je benzinac, a drugi dizelaš, no performanse su im gotovo identične. Benzinski motor je 5 KS snažniji i osigurava sekundu bolje ubrzanje s mjesta do 100 km/h. Najveća razlika je u potrošnji goriva, lakoći vožnje i ukupnoj cijeni.

Naime, s dizelskim motorom CR-V je oko 30.000 kuna skuplji od benzinca. Puno ga je lakše voziti u svakodnevnom prometu od benzinca jer vuče sjajno od najnižih okretaja, a zaletjet će se i do crvenog polja. Pritom je i uglađen i umjereno tih.

No, najvažnije - vrlo malo troši. U gradu u zimskim uvjetima prolazili smo sa samo 6,2 l/100 km, dok autocesta odnosi litru više.

Izdašni paket opreme

Paket opreme Lifestyle stepenica je ispod najbogatijeg Executive i kao takav vrlo izdašan. CR-V Lifestyle vozi na 18-inčnim kotačima, ima šest zračnih jastuka, ABS i VSA, električni paket, dvozonski klima-uređaj, grijanje prednjih sjedala koja su presvučena kombinacijom kože i Alcantare i sl.

Honda CR-V 2.2 i-DTEC Lifestyle 4WD

Ono što najviše oduševljava u interijeru Honde CR-V je funkcionalnost. Taj je automobil pregledan, prostran i jednostavan kao malo koji drugi. Ručica mjenjača idealno je postavljena, a voljeli bismo profiliranija sjedala koja bi bolje držala tijelo.

TVORNIČKI PODACI
masa: 1782 kg
dimenzije: 457x182x168cm
obujam:  2199 ccm
snaga:  110 kW/150 KS  
ubrzanje (0-100km/h):  10,6 s
najveća brzina: 190 km/h
potrošnja:  8,0 l /100 km

KONKURENCIJA: Mazda CX-5, Toyota RAV4, KIA Sportage, VW Tiguan
CIJENA: 300.990 kuna (testni model)    295.990 kuna (bez doplata)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci
BIJES U ARPANETU

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci

Na današnji dan 1978. godine Gary Thuerk iz tvrtke DEC postao je prvi (poznati) spammer. Umjesto da šalje zasebnu poruku svakom primatelju, poslao je poruku na skoro 400 ljudi

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'
PROPUTOVAO 194 DRŽAVE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'

eSIM je digitalna SIM kartica koja omogućava aktivaciju podatkovnog plana operatera bez upotrebe fizičke SIM kartice. - U fokusu nam je kvaliteta povezanosti, 5G mreža gdje god je to moguće - rekao nam je Iličić.
Test Mercedes EQE SUV: Jedan od najimpresivnijih svoje vrste
VELIKI SUV NA STRUJU

Test Mercedes EQE SUV: Jedan od najimpresivnijih svoje vrste

EQE SUV je odličan automobil, i u njegovoj vožnji smo izuzetno uživali. No ipak, teško se oteti dojmu da bismo se unatoč svoj snazi, udobnosti i tišini još bolje osjećali u običnom GLE