Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Hrvatske VR naočale na CES-u privukle i divove iz Pentagona

FPV naočale za upravljanje dronovima su isprobali i predstavnici iz Amazona, Foxconna te Pentagona. Upravo su se oni, navodi se, i najduže zadržali u razgovoru s trojcem iz Orqe

Foto: Orqa/Idea Knockout
8 komentara

Nakon što je lani Albert Gajšak svojim MAKERbuinom privukao interes Amazona i velikih trgovaca, sličnoj sreći nadaju se i u osječkom startupu Orqa koji se ovaj tjedan predstavlja na CES-u u Las Vegasu. 

Na najveći sajam potrošačke elektronike stigli su zahvaljujući pobjedi na Idea Knockout natjecanju, a u SAD-u predstavljaju svoje FPV.One VR naočale koje su namijenjene upravljanju dronovima. Iz Orqe ističu kako njihove naočale imaju najbolje performanse te ih to izdvaja od konkurencije.

Foto: Orqa/Idea Knockout

Upravo te specifikacije bile su razlog velike gužve na njihovom štandu tijekom prvog dana CES-a. Kako prenosi BUG, naočale su isprobali i predstavnici iz Amazona, Foxconna te Pentagona. Upravo su se oni, navodi se, i najduže zadržali u razgovoru s trojcem iz Orqe, Ivanom Jelušićem, Srđanom Kovačevićem i Vlatkom Matijevićem. 

Naravno, prvi kontakt i posjet štandu ne znači i da je već osigurana poslovna suradnja, ali pregovori i sastanci nastavit će se nakon sajma. 

Foto: Orqa/Idea Knockout

Osim za upravljanje dronovima u utrkama, ovakve naočale imat će primjenu i u drugim profesionalnim (industrijskim i civilnim) primjenama dronova. Sudeći po posjetu Pentagona, očito je da vide primjenu i u vojnoj industriji.

FPV je sljedeći veliki korak VR/AR evolucije kojeg Orqa tim naziva Remote Reality, a svoju će primjenu pronaći u telemedicini, autonomnim vozilima, državnoj sigurnosti, vojnim operacijama i slično. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message