Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
48 komentara

Hrvatski izum: Šerif za tarife za vas izabire onu najpovoljniju

Jedinstveni: Hrvati su razvili alat za odabir najjeftinijeg paketa u šumi opcija koje nude operateri Vipnet, Tele2 i Hrvatski telekom. Jedan izračun se naplaćuje 15 kn

Dalibor Urukalović/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
48 komentara

Čak 15 godina sam u telekomunikacijama, a i sam imam problem koju tarifu i kod kojeg operatera odabrati. One su namjerno napravljene tako da su neusporedive, zbunjuju potrošača i velika je vjerojatnost da ćete uzeti skuplju.

Objašnjava tako zagrebački inženjer računarstva Ivan Mikulek što ga je ponukalo da prije tri godine s kolegama krene u izradu aplikacije koja će to automatski raditi za korisnika. U subotu su napokon pustili na tržište svoju aplikaciju Tariff Sheriff. Na njihovoj internetskoj stranici dobijete uputu kako u nekoliko klikova od svog operatera tražiti ispis poziva, SMS-ova i internetskog prometa. Unesete mjesečni ispis troškova i aplikacija među više od 1300 raznih paketa HT-a, Vipneta i Tele2 ponudi 10 najjeftinijih koje odgovaraju vašoj potrošnji. U nekoliko minuta saznate je li vam jeftinije prijeći na bonove, promijeniti operatera ili samo uzeti drugi paket.

Tariff Sheriff zasad radi samo za pretplatnike, a tijekom ljeta će se pojaviti i mobilna aplikacija, pa će moći birati i oni koji koriste bonove. Mikulek kaže da je aplikacija jedinstvena u Europi.

- Planiramo širenje i na ostale zemlje u susjedstvu - najavljuje Mikulek.

Jedan izračun se naplaćuje 15 kuna i plaća se ili SMS-om ili PayPalom.

- Većina teleoperatera ima slične aplikacije kojima analiziraju potrošnju svojih korisnika. Mi uspoređujemo sve - zaključuje inženjer.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message