Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Hrvatski startup Agrivi najbolji u Seulu, osvojili 50.000 dolara

Agrivi pomaže poljoprivrednicima u povećanju produktivnosti i profitabilnosti farmi, a u Južnoj Koreji su pobijedili u konkurenciji startupa iz čak 46 zemalja.

Agrivi
Video: Agrivi

Hrvatski poljoprivredni startup Agrivi na globalnom natjecanju u Seulu pobijedio je u žestokoj konkurenciji i osvojio nagradu od 50.000 dolara.

- Presretni smo zbog pobjede i osvojenog prvog mjesta! Naš cilj bio je kvalitetno prezentirati ne samo naš projekt, već i Hrvatsku te identificirati potencijalne partnere za tamošnja tržišta, posebno za Dansku i za Koreju. Ipak, moram priznati da smo priželjkivali pobjedu jer nam titula pobjednika na jednom ovako prestižnom svjetskom natjecanju osigurava ne samo veliku čast te novčanu nagradu, već i globalnu prepoznatljivost koja je ključna za ostvarivanje kontakta s velikim investitorima te omogućava lakši pronalazak partnera na vanjskim tržištima širom svijeta, što nam je itekako važno za daljnji razvoj poslovanja - navodi u priopćenju Matija Žulj, direktor tvrtke Agrivi.

Njihov sustav inače koriste poljoprivrednici iz više od 80 zemalja, a pomaže u povećanju produktivnosti i profitabilnosti. Tvrtka je otvorila i ured u Londonu, kako bi privukli investitore, a u tome će im pomoći i pobjeda na ovom velikom natjecanju. Plan im je osigurati investiciju od 10 milijuna kuna kako bi se proširili na međunarodna tržišta. Kako navode iz Agrivija, samo u zadnja dva mjeseca su zabilježili rast broja korisnika od 200 posto.

[video: 1002517 / ]

World Startup Competition natjecanje je bilo dio Startup Nations Summita, globalne konferencije koju su organizirali Startup Korea, Dream Bank Foundation i Zaklada Kauffman. Pobjednika natjecanja birali su žiri i publika, a natjecali su se timovi iz 46 zemalja. Svaka je država imala po jednog predstavnika, a Agrivi je izabralo Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

Agrivi je Hrvatsku u studenome predstavljao i na Creative Business Cupu, natjecanju u Kopenhagenu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message