Obavijesti

Tech

Komentari 2

Ookla priznanje za HT: 'Drugu godinu u nizu imamo najbržu mrežu i najbolju pokrivenost'

Ookla priznanje za HT: 'Drugu godinu u nizu imamo najbržu mrežu i najbolju pokrivenost'
1

Tijekom prvog i drugog tromjesečja ove godine Ookla je usporedila rezultate više od 186.000 korisničkih testova provedenih na Speedtest iOS i Android mobilnim aplikacijama kod svih glavnih mobilnih operatora

VIDEO

Hrvatski Telekom objavio je u utorak da su drugu godinu u nizu dobili Ookla nagrade za najbržu mobilnu mrežu u Hrvatskoj i za najbolju pokrivenost. 

Ookla je svima dobro poznat servis za testiranje kvalitete pristupa internetu, a na njemu se svaki dan obavi 10 milijuna testova, a korisnici mrežu testiraju u stvanrom okruženju i na vlastitim uređajima. 

Tijekom prvog i drugog tromjesečja ove godine Ookla je usporedila rezultate više od 186.000 korisničkih testova provedenih na Speedtest iOS i Android mobilnim aplikacijama kod svih glavnih mobilnih operatora u Hrvatskoj. Analizirali su i rezultate više od 130 milijuna otisaka napravljenih putem Androida kako bi se utvrdilo koji operator ima najbolju pokrivenost mobilnom mrežom.

Iz HT-a navode da je njihova mreža ostvarila bolje rezultate u brzinama skidanja i učitavanja od ostalih operatora u državi, postigavši Speed Score™ od 70,71 Mbit/s s prosječnom brzinom od 86,05 Mbit/s za preuzimanje i 17,43 Mbit/s za učitavanje podataka. Isto tako, i rezultati sa 243.273 lokacije u Hrvatskoj na mrežama svih mobilnih operatora pokazali su kako mreža Hrvatskog Telekoma ima najbolji Coverage Score™ s postignutih 816 bodova, odnosno mobilnu mrežu korisnicima dostupnu na 99,90 posto testiranih lokacija, dok je 4G mreža korisnicima dostupna na 91,40 posto testiranih lokacija.

- Kontinuitet ulaganja u kvalitetu mobilne mreže Hrvatskog Telekoma najbolje se vidi iz priznanja koja dolaze od samih korisnika. Ookla nagrade reflektiraju osobno korisničko iskustvo zbog čega su globalno najcjenjeniji i najreferentniji pokazatelji kvalitete mobilne mreže. Izrazito smo ponosni što smo ove certifikate ostvarili tijekom Covid-19 pandemijskog vala koji je donio drastično povećanje telekomunikacijskog prometa. Hrvatski Telekom, kao najveći privatni investitor u digitalizaciju Hrvatske, nastavit će s ulaganjima u gigabitnu budućnost Hrvatske uključujući implementaciju optike do kućanstava i 5G mrežu. Samo ove godine postići ćemo rekordne brojke u pokrivanju hrvatskih kućanstava optikom od 80.000 što je 60 posto povećanje u odnosu na prošlu godinu. Unatoč korona-situaciji ostajemo na realizaciji našeg inicijalnog investicijskog plana. Ove investicije su ključne za gospodarski oporavak Hrvatske i brzu tranziciju prema digitalnom društvu - izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Inače, iz HT-a kažu da su dosad postavili 20 pilot baznih postaja za 5G te se  intenzivno radi na testiranju funkcionalnosti i performansi 5G tehnologije i pripremi za komercijalni rad kada bude dodijeljen potreban radio frekvencijski spektar.

Uz 5G, Hrvatski Telekom nastavlja intenzivnu izgradnju optičke infrastrukture do kućanstava. U prvoj polovici godine, optičkom infrastrukturom je pokriveno 20.000 kućanstava i poslovnih subjekata, uključujući 80 posto Raba kao prvog gigabitnog otoka u Hrvatskoj. U tijeku je priprema i realizacija optičke infrastrukture na dodatnih 60.000 kućanstava i poslovnih subjekata do kraja godine.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu