Tech

Komentari 0

HT spaja skoro 5000 domova u Požegi na brzu optičku vezu

HT spaja skoro 5000 domova u Požegi na brzu optičku vezu

Trenutno se izvode radovi u naseljima Babin Vir, Praulje i Sajmište, a uključenja prvih korisnika planirana su za početak prosinca. Sljedeće godine je u planu realizirati mrežu u centru Požege

HT je nakon skraćenja pretplatničke petlje započeo projekt implementacije optičke pristupne mreže, čime će  4.383 kućanstava u Požegi dobiti mogućnost korištenja prednosti optičke infrastrukture koja omogućuje ultra brzi internet s brzinama preko 100 Mbit/s, a u budućnosti će brzine ići i preko 1 Gbit/s. Ulaganje je vrijedno više od 16 milijuna kuna.

Trenutno se izvode radovi u naseljima Babin Vir, Praulje i Sajmište, a uključenja prvih korisnika planirana su za početak prosinca. Sljedeće godine je u planu realizirati mrežu u centru Požege kojom će dodatnih 2.989 kućanstava imati mogućnost korištenja optičke infrastrukture.

- Optičke mreže do kućanstava bez sumnje omogućuju najkvalitetniji i najbrži pristup internetu i sastavni su dio digitalizacije društva, povećanja gospodarske konkurentnosti i kvalitete života te mi je drago što će i građani Požege dobiti priliku uživati u prilikama koje pruža optička infrastruktura - izjavio je Boris Drilo, član Uprave Hrvatskog Telekoma za tehniku i informacijsku tehnologiju.

- Iznimno mi je zadovoljstvo što Hrvatski Telekom doprinosi ulaganju u širokopojasnu infrastrukturu koja predstavlja stvaranje preduvjeta za bolju budućnost. Dostupnost širokopojasnog pristupa velikih brzina značajan je preduvjet za daljnji društveni i gospodarski razvoj države, odnosno osnovni preduvjet za tranziciju prema digitalnom društvu i gospodarstvu utemeljenom na digitalnim tehnologijama. Za našu zajednicu tu su i razne druge koristi poput povećanja atraktivnosti za privlačenje novih poduzetnika, povećanje efikasnosti javnih i privatnih usluga, kao i povećanje računalne pismenosti - izjavio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.