Tech

Komentari 0

Huawei donirao 100 tableta u pet osnovnih škola u Vukovaru

Huawei donirao 100 tableta u pet osnovnih škola u Vukovaru

U sklopu projekta „1000 Dreams“ Huawei Technologies donirao je100 tableta u pet osnovnih škola u okolici Vukovara.

Huawei Technologies u četvrtak je donirao 100 tableta u pet osnovnih škola u okolici Vukovara. Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom - CARNET. Donacija je dio globalnog donacijskog projekta „1000 Dreams“, koji Huawei u Hrvatskoj provodi već treću godinu zaredom. 

- CARNET već niz godina kroz brojne projekte radi na digitalnoj transformaciji obrazovnog sustava i oprema hrvatske škole modernom tehnologijom. Stoga smo se vrlo rado odazvali pozivu Huaweia za sudjelovanje u projektu „1000 dreams“ pomoću kojega će učenici i nastavnici moći u nastavi iskoristiti prednosti koje pruža informacijsko-komunikacijska tehnologija te steći nova znanja i vještine - izjavio je u priopćenju za medije Hrvoje Puljiz, ravnatelj CARNET-a. 

Huawei Technologies pokrenuo je ovaj projekt u Hrvatskoj na temelju potpisanih Memoranduma o razumijevanju između kompanije i Središnjeg državnog ureda Vlade RH za razvoj digitalnog društva iz 2019. godine. U sklopu projekta ”1000 Dreams” 2019. je korisnicima udruge ZAMISLI donirano 200 knjiga i slikovnica te 200 raznih edukativnih igračaka, a početkom ove godine donirali su 320 STEM knjiga i 80 tableta. za osnovne škole u Glini, Petrinji i okolici.