Obavijesti

Tech

Komentari 11

Huawei pretekao Apple: Prodali su najviše 'pametnih telefona'

Huawei pretekao Apple: Prodali su  najviše 'pametnih telefona'
1

Huawei se popeo na drugo mjesto unatoč tome što mu je pristup najvećem svjetskom gospodarstvu bio praktično zapriječen, a nije samo pretekao Apple, već je smanjio zaostatak za Samsungom

VIDEO

Kineski Huawei po prodaji pametnih mobitela u svijetu u drugom ovogodišnjem tromjesečju prestigao je američki Apple, postavši drugi najveći svjetski proizvođač pametnih telefona.

Kineski proizvođač mobilnih uređaja prodao je oko 53 milijuna uređaja u drugom tromjesečju, što je za 40 posto više nego u istom razdoblju lani, podaci su tvrtki za istraživanje IT tržišta IDC, Canalyst i IHS Markit, koje prenosi američki CNN.

Huawei nije samo pretekao Apple, već je smanjio zaostatak za vodećim Samsungom. Naime, južnokorejska kompanija prodala je u tom razdoblju više od 70 milijuna telefona, što je oko 10 posto manje u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Na četvrtom mjestu po prodaji mobitela u svijetu kineski je Xiaomi, a slijedi ga Oppo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

„Kontinuirani rast Huaweija je impresivan, u najmanju ruku, kao i njegova sposobnost da uđe na tržište gdje je donedavno njegov brand bio relativno nepoznat“, kaže IDC-ov analitičar Ryan Reith.

Huawei se popeo na drugo mjesto unatoč tome što mu je pristup najvećem svjetskom gospodarstvu bio praktično zapriječen.

Kineski proizvođači pametnih telefona i telekomunikacijskih aparata, naime, teško dopiru do tržišta SAD-a, uglavnom zbog zabrinutosti tamošnjih dužnosnika da bi njihove tehnologije mogla koristiti kineska vlast radi prikupljanja obavještajnih podataka. Huawei je u više navrata porekao da njegovi proizvodi predstavljaju sigurnosni rizik.

Početkom ove godine međutim Huawei nije uspio ostvariti prvo partnerstvo s velikim američkim telekomunikacijskim divom, nakon što su u posljednjoj minuti prekinuti pregovori s AT&T-om. Ključ ulaska na američko tržište je dobiti potporu od mobilne telekom kompanije.

No, prodaja milijuna jeftinih telefona dobro funkcionira za Huawei u regijama Azije i Pacifika, gdje se i više nego udvostručila u odnosu na isto tromjesečje prošle godine. a snažan rast ostvario je i u Europi, Africi te na Bliskom Istoku, navodi IHS Markit.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković