Obavijesti

Tech

Komentari 0

I HT pokreće regionalna eSport natjecanja: Igrači će se boriti u CS:GO, Rocket League i Fifa 22

I HT pokreće regionalna eSport natjecanja: Igrači će se boriti u CS:GO, Rocket League i Fifa 22

Ovogodišnji nagradni fond iznosi 21,800.00 eura, a najveći dio fonda odlazi na Counter Strike

Hrvatski Telekom pokrenuo je regionalno natjecanje Telekom eSports Championship u kojem će osim igrača iz Hrvatske, sudjelovati i oni iz Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Sudionici će se natjecati u tri igre: Counter Strike: Global Offensive, Rocket League i FIFA22, a svi zainteresirani mogu se prijaviti od 26. kolovoza do 4. rujna. putem linka: esports.telekom.com.

Natjecanja završavaju 20. studenog, odnosno vikendom finala kada je 18.studenog finale Rocket League, 19. studenog finale FIFA22 i 20. studenog finale u Counter Strike: Global Offensive.

POGLEDAJTE VIDEO S GAMEROM IMPERATOROM FX: 

Ovogodišnji nagradni fond iznosi 21,800.00 eura i pobjednici će moći osvojiti nagrade prema sljedećoj raspodjeli: prva četiri mjesta u igri Counter Strike: Global Offensive mogu osvojiti ukupno 15,000.00 eura, ukupno 4,400.00 eura predviđeno je za prva četiri mjesta u igri Rocket League dok će prva četiri mjesta u igri FIFA22 moći osvojiti ukupno 2,400.00 eura.

Video igre neizostavan su dio života mladih u Hrvatskoj, što pokazuje podatak kako gotovo svi mladi u Hrvatskoj između 12 i 25 godina (njih 97 posto) igraju video igre na računalu, tabletu ili mobitelu. Podaci su to iz istraživanja o navikama mladih u gamingu koje je proveo Hrvatski Telekom u suradnji s agencijom za istraživanje tržišta SmartUp, navode iz HT-a te dodaju i da je istraživanje testiralo i odnos prema djevojkama u gaming svijetu, koje su sve više izložene isključivanju, a rezultiralo je i činjenicom da se 40 posto sudionika ponekad toliko uživi u igranje da zaborave jesti ili piti. Dio je to situacija koje se nerijetko događaju u gaming svijetu i upravo zato Hrvatski Telekom želi mlade potaknuti na odgovorno igranje koje ima i brojne koristi.

Telekom eSports Championship namijenjen je eSports entuzijastima i profesionalcima, koji se žele povezati s ljudima istih interesa, upoznati se i zabaviti. Ipak, natjecanje neće biti namijenjeno samo zabavi, njegov cilj je također edukacija i promicanje jednakosti, borba protiv govora mržnje te briga o sebi. Tako će sastavni dio svakog streama biti razne aktivnosti kojima se potiče razvoj novih vještina koje natjecateljima i gledateljima mogu pomoći u budućnosti.

- Tehnologije se razvijaju rapidnom brzinom, a odgovorno ponašanje mladih u digitalnom svijetu postaje sve važnije kako bismo ih iskoristili na najbolji način. Zato Telekom eSports Championship, osim vrhunskog showa i upoznavanja ljudi sličnih interesa, želi pokazati kako eSport nije samo igra, već omogućava borbu protiv stereotipa, razvija strateško razmišljanje te promiče vrijednosti koje su važne mladima. Nakon iznimno popularne HT e-Lige i Ultimate Gamera, pokrećemo novo regionalno natjecanje tijekom kojeg će se sudionici sigurno dobro zabaviti, ali i puno toga naučiti - ističe Branka Bajt, direktorica Sektora za brend Hrvatskog Telekoma.