Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
82 komentara

Imate novi iPhone? Ovako se preselite sa starog Androida

Osim privikavanja na Appleov sustav, selidba s Androida traži i da prebacite postavke i aplikacije. Srećom, Appleova aplikacija Move to iOS cijeli proces olakšava

Foto: Ivan Hruškovec/24sata
82 komentara

Ako ste iz nekog razlog odlučili otkazati vjernost svom Android telefonu i pred vama je novi iPhone to znači i da ćete morati napraviti selidbu skoro cijelog života iz jednog u drugi uređaj, koji i nisu sasvim kompatibilni. Srećom, Apple je za one koji se odluče na prelazak pripremio i aplikaciju Move to iOS koja cijeli taj postupak olakšava. 

Pogledajte video koji vas vodi kroz ključne korake prebacivanja na iOS. 

Ono što morate u startu napraviti je pobrinuti se za svoje podatke. Kod Googlea je stvar lagana jer su vaši kontakti, kalendar i pošta sinkronizirani s Googleovim računom. Pritom treba naglasiti da bi najbolje bilo još jednom provjeriti koji su kontakti na SIM kartici pa i njih prebaciti na Google. Fotografije i druge dokumente možete također jednostavno spremiti u Googleov Photos i Drive ili neki drugi cloud servis. Alternativno, ako ne vjerujete cloud servisima, spremite ono važno na svoje računalo. 

Na svoj telefon trebate instalirati Move to iOS aplikaciju, a potom početi postavljati svoj iPhone i kad dođete do izbornika za sustav, kliknite na Preseli podatke s Androida. Prikazat će vam se kod koji ćete upisati na Androidu. Kad telefon obavi svoje upitat će vas i želite li skinuti aplikacije koje ste imali na Androidu i sa App Storea. Tu je prilika da pregledate što ne koristite. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message