Tech

Komentari 57

Impresivni SUV jedan je od najboljih japanskih automobila

Impresivni SUV jedan je od najboljih japanskih automobila

S jedne strane štedljivi hibrid, a s druge snažan i brz luksuzni hibrid s upečatljivim zvukom moćnog i velikog V6. Lexus RX450h nije razvikan kao europska konkurencija, a po nekim stvarima je i bolji od njih

Hibrid obično znači štedljiv i ne previše uzbudljiv auto, no kod moćnog RX-a, najimpresivnijeg japanskog SUV-a, hibridni pogon je štedljiv, ali i uzbudljiv. Čak 313 KS pretvara ovaj auto u moćnu cestovnu krstaricu koja u normalnoj vožnji u prosjeku troši i manje od 7,5 l/100 km.


Golemi SUV donosi obilje prostora i luksuz kakav nalazimo u rijetko kojem automobilu. I neka neobična rješenja. S jedne strane svemirski dizajn i unutrašnjost koja savršeno spaja moderno, luksuzno i elegantno s druge strane CD Player. Da, RX je jedan od rijetkih automobila koji uvijek imaju CD player.  

A pod luksuzom kod ovog auta ne mislimo samo na opremu, nego i na dojam u vožnji. RX je nevjerojatno uglađen, miran i tih tako da i nemate previše potrebe juriti s njim, nego želite samo lagano krstariti. I pritom uživati u ovjesu koji kao da lebdi iznad podloge i tišini koja je i zbog hibridnog sustava nestvarna. No kad stisnete gas do daske, shvatite da RX može biti i glasan i sposoban i za mnogo više. Odlična ubrzanja i vrhunski zvuk V6 motora koji budi vozački duh u vama. 

Ipak, kad sagledamo sve,  Rx je potpuno drugačija filozofija luksuznog SUV-a nego je to europska konkurencija. Manje agresivnosti, više razuma. Cijena? Na prvi pogled visoka, no konkurenti iz Europe koji su ovako snažni i opremljeni su u pravilu skuplji.

Testirani LEXUS RX 450h Executive u opremi ima alunaplatke 20”, grijana i hlađena kožna sjedala, električno otvaranje prtljažnika te električno namještanje sjedala i upravljača, head up zaslon, 8” dodirni zaslon...