Obavijesti

Tech

Komentari 0

Infinum se širi i dalje: Hrvatski IT div kupio je makedonski '3P'

Infinum se širi i dalje: Hrvatski IT div kupio je makedonski '3P'

Samo u posljednjih šest mjeseci otvorili su urede na tri nova tržišta i sada posluju na šest lokacija u Europi i SAD-u. No, na svim lokacijama traže stotinjak novih radnika

VIDEO

Infinum je objavio kako su potpisali ugovor o preuzimanju makedonske tvrtke 3P Development kako bi zadovoljili rastuće globalne potrebe. Infinum planira intenzivno ulagati u novu makedonsku podružnicu i kroz tri godine proširiti tamošnji tim na oko 100 zaposlenika.

Navode da se radi o provedbi plana globalne ekspanzije, a samo u posljednjih šest mjeseci otvorili su urede na tri nova tržišta i sada posluju na šest lokacija u Europi i SAD-u. No, na svim lokacijama traže stotinjak kolegica i kolega za popunjavanje 40-ak različitih radnih mjesta.

- U posljednje vrijeme možemo vidjeti da se hrvatske tehnološke tvrtke prodaju. Mi smo krenuli u drugom smjeru - radit ćemo na daljnjem razvoju poslovanja i širenju globalne prisutnosti Infinuma. Do sada smo to radili kroz samostalno otvaranje ureda i organski rast, a ovom akvizicijom otvaramo novo poglavlje u razvoju Infinuma - izjavio je Nikola Kapraljević, operativni direktor Infinuma.

Ulogu izvršnog direktora u Sjevernoj Makedoniji preuzet će osnivač 3P Developmenta, Gjorgi Kosev. Na toj poziciji bit će zadužen za razvoj Infinuma na makedonskom tržištu. Ima gotovo 15 godina međunarodnog iskustva u razvoju poslovanja i vođenju razvojnih timova. Prije nego što je osnovao 3P živio je nekoliko godina u Pragu i New Yorku, te između ostalog, radio za Oracle i Seavus.

- Veza s Infinumom bila je kao ljubav na prvi pogled. Od prvog dana bio sam impresioniran načinom organizacije, odnosom prema zaposlenicima i klijentima. Jako sam sretan što je Infinum uočio sinergiju između obje tvrtke i što 3P postaje dio tima - poručuje Gjorgi Kosev.

Ovime Infinum na svojih 350 zaposlenika prirodaje još 30 kolega, većinom inženjera, dizajnera i voditelja projekata. Portfelj makedonske agencije uključuje projekte za Virgin Mobile, Novartis, Hilton, Coca - Cola HBC.

- Aktivno tražimo tvrtke komplementarne Infinumu, kako na Zapadu, tako i u regiji. Kod Gjorgija i njegovog tima prepoznali smo slično razmišljanje te želju da postanu dio Infinumovih globalnih ambicija. Osim toga u Makedoniju donosimo nove mogućnosti zapošljavanja, zanimljive međunarodne projekte, 16 godina iskustva u razvoju digitalnih proizvoda, te iskustvo u skaliranju biznisa - kaže Kapraljević.

3P Development će, sada u sklopu Infinuma, nastaviti pružati podršku postojećim klijentima. No, kako makedonski ured bude rastao, tamošnji će zaposlenici dobiti priliku raditi i na novim i još većim projektima za globalno tržište.

Zbog veličine Infinum grupe transakciju još formalno treba odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, a tada će Infinum i službeno krenuti s radom na novoj regionalnoj lokaciji. GRUBIŠIĆ & Partneri Korporativne financije angažirani su kao financijski savjetnik Infinuma dok je Odvjetničko društvo Polenak angažirano kao pravni savjetnik.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera
SVJETSKA PREMIJERA

Volkswagen predstavio novu generaciju omiljenog kampera

U Berlinu smo prisustvovali svjetskoj premijeri nove generacije jednog zaista posebnog i neobičnog Volkswagen automobila

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula
NOVI MODEL

Umjetna inteligencija AlphaFold 3 predviđa strukturu molekula

Google DeepMind najavio je novu vrstu modela umjetne inteligencije za medicinska istraživanja koji može predvidjeti strukturu i interakcije svih živih molekula
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić