Tech

Komentari 29

Influenceri u panici: Zbogom lajkovima, Instagram ih skriva

Influenceri u panici: Zbogom lajkovima, Instagram ih skriva

Instagram je odlučio u cijelom svijetu s određenim brojem korisnika testirati skrivanje broja lajkova, što izaziva temeljitu promjenu od osnutka društvene mreže koja je sada u vlasništvu Facebooka

Brojni korisnici Instagrama diljem svijeta uskoro bi se mogli oprostiti s praćenjem broja lajkova na svojim fotografijama, jer je Instagram jučer objavio kako šire svoj veliki test na ostatak svijeta. 

To je novi znak kako je jedna od temeljnih promjena u povijesti ove društvene mreže sve bliže. Naime, nakon testa u zemljama poput Australije, Brazila ili Kanade, prošli tjedan su najavili i kako će nekima u Americi početi skrivati broj lajkova. 

Korisnici koje uključe u test više neće vidjeti ukupni broj lajkova na fotografijama ili video postovima u svom feedu, no moći će vidjeti koliko su njihovi postovi dobili lajkova. 

Jedan od glavnih razloga za ovaj potez je želja da se stvori manje stresno okruženje na Instagramu, no očito je i ovakav potez izazvao veliki stres i paniku. Tako je Nicki Minaj rekla da će prestati s objavama na Instagramu.

No ona nije jedina koja je u strahu da bi zbog toga mogli ostati bez pratitelja, ali i prihoda. Tako je i umjetnik Peter DeLuce za Guardian rekao kako bi to moglo biti katastrofa za mnoge mlade umjetnike koji Instagram koriste kako bi se probili. 

- Prvi pokazatelji s ranog testiranja su pozitivni, ali ovo je temeljita promjena u Instagramu i zato nastavljamo s testovima kako bi više naučili od globalne zajednice - rekli su iz Facebooka za CNN

Iako će nam feed biti bez brojeva, korisnici će i dalje moći normalno lajkati objave, a vidjet ćete i da je netko koga vi pratite lajkao određenu objavu. 

Pogledajte video