Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
14 komentara

iPhone X postao 'rupa bez dna' u fascinantnoj optičkoj iluziji

Švedski umjetnik kreirao je aplikaciju za iPhone X koja na ekranu prikazuje sjajne optičke efekte koristeći njegovu prednju kameru te vam daje dojam da slika postaje živa

Foto: Algomystic/Twitter
14 komentara

Novi iPhone X ima moćnu prednju kameru sa dubinskim senzorom, a švedski umjetnik Peder Norrby objavio je ovaj tjedan genijalnu optičku iluziju koja sliku na ekranu pretvara u 3D rupu koja djeluje toliko stvarno da bi pokušali gurnuti ruku u nju. 

Norrby je napravio kod kako bi svom iPhoneu X dao vlastiti 'trompe l'oeil' efekt. Radi se o slikarskoj tehnici kojom se pomoću perspektivnih rješenja i arhitektonskih elemenata stvara iluzija 3D prostora na 2D slici. Konačni rezultat na ovom videu je zapanjujuć. 

Nagnete li telefon ili glavu možete zaviriti 'unutar' samog telefona kao da gledate niz neku tubu, a radi se o mogućnosti kamere koja zna gdje se nalazi u odnosu na vaše lice. No ovaj efekt najbolje se vidi kroz ekran, a to je potvrdio i Norrby, navodeći da se radi o monoskopskom efektu, pa bi ga uživo trebalo gledati s jednim okom zatvorenim. 

Norrby navodi i kako je kreirao aplikaciju The ParallaxView koju je prijavio na App Store i još čeka odobrenje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message