Obavijesti

Tech

Komentari 1

Isprobali smo Amazfit Cheetah: Iznimno lagan sportski suputnik

Isprobali smo Amazfit Cheetah: Iznimno lagan sportski suputnik
8

Cheetah je Amazfitov pametni sat koji dolazi u tri modela, a mi smo isprobali model round, sportski sat koji dizajnim i gomilom sportova koje podržava pokazuje jasno da želi biti vaš suputnik u svakoj aktivnosti

VIDEO

Amazfit je brzorastuća kineska kompanija koja se fokusirala na fitness uređaje i dodatke, a njihova nova serija satova naziva se Cheetah. Mi smo isprobali Cheetah (round), sportski sat koji je namijenjen fitness entuzijastima i trkačima s gomilom različitih funkcija i detaljnim praćenjem. Ono što me odmah fasciniralo kod sata je njegova mala masa od samo 47 grama, zajedno s remenom. 

Cheetah od starta svojim dizajnom pokazuje da je fokusiran na sport i različite aktivnosti na otvorenom. Svijetlo sivi rupičasti remen od silikona trebao bi smanjiti znojenje ispod sata, a njegova kopča je od plastike, dok je kućište od polimera. Iako sportski, sat ne izgleda jeftino, već sasvim solidno. Osobno, tamniji dizajn i remen na Cheetah Pro su elegantnije rješenje.  Inače, remen širine 22 mm ima klizne iglice i lako se može zamijeniti za neki drugi. 

Uz ekran osjetljiv na dodir, satom se, kao i na većini, recimo, Huawei modela, upravlja preko rotirajuće krune za kretanje kroz izbornik, dok je na donjoj strani tipka kojom se jednostavno ulazi u vježbe. Sat je opremljen AMOLED ekranom dijagonale 1,39 inča i rezolucijom od 454x454 piksela, a u praksi to znači da imate na raspolaganju prilično velik ekran s odličnim prikazom boja. Staklo ga dobro štiti, a tijekom desetak dana nisam uoči neke ogrebotine ili oštećenja.

Da bi koristili sat, morate instalirati aplikaciju Zepp, koju ćete naći i preko QR koda na ekranu sata kod početnog postavljanja. Samo povezivanje je prilično jednostavno, a početni ekran Zepp aplikacije ponudit će vam odmah gomilu informacija i grafikona o svim vašim aktivnostima, od koraka, spavanja, pulsa… Iako nije odmah vidljivo, postavkama sata možete jednostavno pristupiti pritiskom na stanje baterije u gornjem lijevom kutu. Uz početni ekran, Zepp ima spavanje i tjelovježbu kao glavne kartice s još detaljnijim uvidom u sve vaše parametre, pa će vam tako reći i koliko ste puta ‘ubili oko’, a koliko ste bili budni. Naravno, možete postaviti svoje ciljeve, a unutar aplikacije se prati više od 150 različitih profila treninga, među kojima su i penjanje, preskakanje užeta. Isto tako, dok spavate, sat može pratiti vaše disanje, a radi se o funkciji koja je u beta fazi. Istu takvu nedavno je i Huawei uveo na svoje satove. Iako je aplikacija detaljna, dobro bi joj došlo još malo dizajnerskog poliranja. Sve vaše vježbe na terenu prati integrirani GPS, a sat podržava šest različitih satelitskih sustava i to dosta dobro radi. Zanimljivo je i kako sat podržava Amazon Alexu, a u trgovini imate i podužu listu dodatnih aplikacija koje možete instalirati. Tu su tako aplikacija za upravljanje Spotifyem ili kamerama, razni podsjetnici, ali i aplikacija za generiranje kodova za servise na kojima imate autorizaciju u dva koraka. Dosta je velik i broj različitih ekrana, odnosno satova, koje možete instalirati.

Cheetah podržava do dva tjedna rada s jednim punjenjem baterije u standardnom režimu ili oko tjedan dana s intenzivnijim korištenjem, što je u skladu s pražnjenjem baterije kakvo je bilo tijekom nekoliko dana sa satom. Naravno, na sve to utjecat će količina GPS praćenja, obavijesti i rada ekrana.

Ustupio: Bijelić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta
PRISTUPAČAN I SNAŽAN

Iznimno tanki Honor X8b košta kao trećina top modela danas, ali dolazi s nizom dobrih aduta

X8b dolazi u kućištu tankom samo 6,8 mm te je među najtanjim uređajima, a i prilično je lagan sa svojih 166 grama.

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin