Obavijesti

Tech

Komentari 0

Isprobali smo Huawei FreeBuds Pro slušalice: Uživanje u glazbi

Isprobali smo Huawei FreeBuds Pro slušalice: Uživanje u glazbi
6

Kao što je na novom GT2 Pro satu išao na premium materijale tako i nove FreeBuds Pro slušalice djeluju puno skuplje i elegantnije, a s manjom 'drškom' slušalice diskretnije su dok ih koristite

VIDEO

Bežične stereo slušalice toliko su raširene da ih danas možete naći za stotinjak kuna, ali i kod luksuznih brendova, a razlozi su sasvim jasni. Male, lagane i bez žica omogućuju puno više slobode u raznim aktivnostima, što cijene sportaši, a pritom nude i odličan zvuk.

Nakon lanjskih FreeBuds 3 slušalica, Huawei je nedavno predstavio FreeBuds Pro slušalice koje dizajnom ostavljaju puno bolji dojam. Na dodir djeluju čvršće, 'drške' slušalica su kraće i diskretnije kad ih imate u uhu, ali i puno elegantnije, a testne u metalno sivoj varijanti izgledaju odlično. No glavna je razlika što sada imaju i silikonski vrh koji dodatno izolira ušni kanal i omogućuje tehnologiji poništavanja buke da bolje radi. Moja glavna zamjerka tijekom nekoliko dana sa slušalicama je njihov smještaj u samu kutijicu koja služi i kao baterija. Prilično se teško vade jer ih je teško zahvatiti prstima. Prethodne slušalice su bile drugačije okrenute i imali ste više prostora da ih primite.

Pogoni ih Kirin A1 procesor. Svaka slušalica ima bateriju od 55 mAh dok je u kućištu baterija od 580 mAh. Huawei deklarira 7 sati slušanja glazbe bez uključenog poništavanja buke ili dva i pol manje kad je uključeno, a u praksi to i ispada tu negdje. Punjač/kućište sa 580 mAh nudi kapacitet za otprilike još 30 sati glazbe. Podržavaju i bežično punjenje, a spajaju se preko USB-C ulaza.

Slušalice s dvije Bluetooth antene osiguravaju dobru vezu i tijekom nekoliko dana korištenja su tek rijetko gubile komunikaciju kroz kuću, a na otvorenom je stanje daleko bolje. Glasovi su čisti i slušalice su fantastično rješenje za razne pozive preko video servisa na koje smo sada puno češće prisiljeni. Što se samog zvuka kod glazbe tiče, basevi su naglašeni, a na boju zvuka utječe i aktivno poništavanje buke.

U odnosu na prethodni model, silikonski nastavci su nadogradnja koja će sama po sebi ukloniti dio zvuka, a slušalice imaju mikrofone koji osluškuju okoliš kako bi prilagodile zvuk koji slušate. U AI Life aplikaciji možete birati razinu poništavanja buke (ANC), od moda za tiho okruženje do ultra razine, što je dobro za glasne prostore poput kabine aviona. U praksi je najbolje ostaviti na dinamičkom načinu koji će prilagoditi razinu prema buci. Tu je i opcija Awareness koju možete uključiti, a omogućit će da čujete razgovore, zvukove na aerodromu ili kad vas netko pored vas nešto upita. Dobro posluži i u prometu. Geste za upravljanje na 'drškama' su jednostavne, a možete ih i prilagoditi svojim potrebama. No podešavanje glasnoće klizanjem smanjit će zvuk za 10 posto pa morate nekoliko puta napraviti isti potez, ili jednostavno skinuti slušalicu.

Nedavni update donio je i još nekoliko bitnih poboljšanja slušalica. Optimizirali su povezivanje s uređajima što se odnosi na one koji slušalice imaju spojene na dva uređaja u isto vrijeme, smanjili potrošnju energije dok su slušalice u svom kućištu i pobošljali poništavanje buke.

Iz Huaweija navode i da kupci slušalica imaju tri mjeseca besplatnog korištenja Deezera, a prije nekoliko dana izvijestili su i da poklanjaju audio knjigu znanstvenika Igora Rudana 'Očekujući vatre' u kojoj govori o izazovima 21. stoljeća. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno