Obavijesti

Tech

Komentari 1

Isprobali smo Scars Above, SF pucačinu koja je nastala u Srbiji, a doznajemo i kad igra izlazi

Isprobali smo Scars Above, SF pucačinu koja je nastala u Srbiji, a doznajemo i kad igra izlazi

Izadavač Prime Matter i razvojni studio Mad Head Games, u Beogradu su predstavili novu SF pucačinu koju smo i zaigrali prije službenog izlaska

VIDEO

Tijekom kratke prezentacije, objasnili su nam priču i mehaniku igre, ali i otkrili konačni datum izlaska igre za koju kažu da je praktički spremna za objavu: 28. veljače 2023 godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Scars Above predstavljanje igre 01:33

Zatim smo mogli i isprobati igru te se udubiti u svijet SCAR tima, četveročlane posade inženjera i znanstvenika koji istražuju misteriozni izvanzemaljski objekt Metahedron koji se odjednom samo pojavio u Zemljinoj orbiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Igra se fokusira na doktoricu Kate Ward, članicu tima SCAR, koja se probudi zbunjena na nepoznatoj lokaciji, okružena raznim neprijateljski nastrojenim izvanzemaljskim čudovištima. 

Kate se u izazovnoj znanstvenofantastičnoj pucačini mora snaći i preživjeti kako bi otkrila istinu – što se dogodilo s ostatkom njena tima, gdje se ona nalazi i zašto je Metahedron došao u Zemljinu orbitu. 

Za razliku od onog kako to obično biva za znanstvenom fantastikom, redatelji igre potvrdili su nam da Scars Above ima definitivan i jasan zaključak putovanja doktorice Ward. Dakle, ona otkrije sva pitanja na koja je naišla tijekom svog istraživanja. 

Isto tako su nam potvrdili i da se radi o podosta linearnoj priči, bez pretjeranog meandriranja i lutanja. Stoga će vam za prolazak ove igre u prosjeku trebati od osam do deset sati.

- Na igri je radilo do 60 ljudi tijekom najzahtjevnijeg dijela razvoja, od kojih je preko 90 posto bila naša ekipa, naši developeri - rekao nam je asistent redatelja igre Emil Esov. 

Dodao je i kako im je za razvoj trebalo nešto više od dvije i pol godine, što je uz činjenicu da je igra već sad, kako kažu iz studija, praktički spremna za objavu, poprilično impresivno.

Beogradski studio Mad Head Games razvio je igru pomoću Unreal Enginea 4, a Scars Above moći će se zaigrati na PC-u, Playstationu 4 i 5, Xbox One te Series S/X. 

Emil se također osvrnuo i na same početke razvoja igre i koje su im bile glavne inspiracije pri pisanju priče koju su htjeli ispričati kroz Scars Above.

- Kada gledamo inspiracije, gledamo igre, filmove, serije, knjige i stripove, inspiracije su razne, ali sve je krenulo od rečenice 'Alisa u zemlji čudesa susreće Aliena' – rekao nam je Esov.

Iako je priča u središtu ove igre, studio nije zanemario ni važnost gameplayja. Kako kažu, igra nije napravljena da bude lagana – žele igraču pružiti određeni izazov. 

Glavni izazov u Scars Above dolazi u obliku raznih vanzemaljskih čudovišta koje Kate susreće na tom nepoznatom planetu. Radnja se također odvija i u različitim biomima, koji znatno utječu na način kako igrač treba pristupiti borbi protiv određenog vanzemaljca.

Recimo, u prvom poglavlju igre Kate se nalazi u tmurnom i kišnom biomu koji joj pomaže da lakše zaledi svoje protivnike. U nastavku igre priča ju odvodi u snježni biom pa će tako igrači moći iskusiti svu raznolikost planeta koji su developeri razvili u Scars Above.

Iz studija su nam za sam kraj spomenuli da rade na još uvijek tajnom projektu, ali otkrili su nam da se radi o postojećoj horor franšizi za koju kažu da će nas iznenaditi kada predstave o kojem naslovu je riječ.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle