Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Iz ove garaže je sve krenulo: Istražite prvi Googleov "dom"

Iz kalifornijske garaže Google je prije 20 godina krenuo u svoj pohod na internet. Ovih dana slave veliki rođendan te su preko Street Viewa omogućili svima da istraže odakle je sve krenulo

Foto: Google
6 komentara

Google ovih dana slavi 20. rođendan, a internetski div odlučio je otvoriti vrata garaže iz koje je sve krenulo i omogućiti nam da kroz Street View istražimo svaki kutak te garaže, baš kakva je bila 1998. godine. 

U vrijeme dok je top listama harala Britney Spears, studenti Larry Page i Sergey Brin su u toj kalifornijskoj garaži odlučili organizirati sve informacije na internetu i učiniti ih dostupnima svima.

Čim zakoračite u virtualnu garažu, koja je puna informatičke opreme s kraja '90-ih, vidjet ćete CRT monitor na kojem je prva verzija tražilice. No, ova je garaža imala perilicu i sušilicu rublja koji su bili uključeni u stanarinu.

Page i Brin su u svoj internetski pohod krenuli iz garaže Susan Wojcicki, direktorice YouTubea, koja je tada završila sa školom i nije htjela propustiti ratu za kuću. Kako se njihov tim proširio na šestero ljudi, proširili su se iz garaže u tri male sobe u prizemlju. 

Ova je kuća danas u Googleovu vlasništvu, a u njoj nitko ne živi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message