Obavijesti

Tech

Komentari 284

'Kao iz pakla': Kolindin web među najgorima je na svijetu

Stranica Ureda Predsjednice našla se u neslavnom društvu još tisuću web stranica koje su posjetitelji stranice Websites from Hell ocijenili najgorima na svijetu

Portal Websites from Hell (Web stranice iz pakla) na popis najgorih internetskih stranica na svijetu dodao je i web stranicu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Stranica Ureda Predsjednice našla se tako u neslavnom društvu još tisuću stranica koje su posjetitelji stranice Websites from Hell ocijenili najgorima. 

No, čini se da tamo neće još dugo ostati jer glasnogovornik Predsjednice Luka Đurić poručuje da je nova i modernija stranica u pripremi:

- Mogli smo ju pustiti i ranije, ali ipak je potrebno određeno vrijeme da se sve pripremi i prođe sigurnosne provjere. Mogu reći da ćemo novi web Kolinde Grabar Kitarović pustiti krajem mjeseca, dakle do kraja ovoga tjedna - rekao je Đurić.

"Web stranica mora biti noćna mora"

- Web stranica treba biti noćna mora. Mora biti puno GIF-ova, Java aplikacija, šarenih pozadina. Ako naletite na takvu stranicu, slobodno ju prijavite - stoji u opisu kriterija za " web stranice iz pakla".

Osim Kolindine, među najgorima našla se i još jedna hrvatska web stranica. Riječ je o webu Turističke zajednice Delnice. No, u međuvremenu je Turistička zajednica toga grada redizajnirala svoj web pa će s popisa vjerojatno biti skinut. Što se tiče stranica Ureda predsjednika, one su za vrijeme Ive Josipovića imale moderniji dizajn, no vratili su ih na staro inauguracijom Grabar Kitarović.

Inače, većina stranica na tom neslavnom popisu ima zastarjeli dizajn koji više priliči kraju 20. stoljeća nego 2015. godini.