Obavijesti

Tech

Komentari 0

Kasne novi hitovi, a više nema i lockdowna: Sporiji rast Netflixa

Kasne novi hitovi, a više nema i lockdowna: Sporiji rast Netflixa

U posljednja tri prošlogodišnja mjeseca privukli su 8,3 milijuna novih korisnika nakon što su pustili u program filmove Red Notice i Don't Look Up i drugu sezonu popularne serije The Witcher

VIDEO

Streaming usluga Netflix izvijestila je o snažnom rastu prihoda u 2021. godini, ali i o znatno manje novih pretplatnika nego u prvoj godini pandemije, predviđajući nastavak tog trenda i u prva tri ovogodišnja mjeseca.

Prihod Netflixa porastao je prošle godine 19 posto, na 30 milijardi dolara, pokazalo je izvješće objavljeno u četvrtak.

Operativna dobit poskočila je 35 posto, na 6,2 milijarde dolara.

Tvorac 'Squid Gamea' potvrdio je još dvije sezone hit serije
Tvorac 'Squid Gamea' potvrdio je još dvije sezone hit serije

Netflix je zabilježio nagli rast 2020. godine, na početku pandemije jer su ljudi bili prisiljeni ostati kod kuće i kina su bila zatvorena. U 2021. njihov j rast usporio, paralelno ublažavanju epidemioloških mjera.

Tako su u 2020. bilježili više od 36 milijuna novih pretplatnika, a u 2021. upola manje.

U posljednja tri prošlogodišnja mjeseca privukli su 8,3 milijuna novih korisnika nakon što su pustili u program filmove Red Notice i Don't Look Up i drugu sezonu popularne serije The Witcher.

Njihov bi se broj u prva tri mjeseca 2022. trebao smanjiti na samo 2,5 milijuna, procjenjuju, zbog kašnjenja sadržaja poput druge sezone serije Bridgertone i filma Projekt Adam.

Napominju i da broj pretplatnika možda još ne raste tempom kao prije pandemije zbog kontinuiranog širenja virusa i gospodarskih teškoća u pojedinim dijelovima svijeta, poput Latinske Amerike. U 2019. privukli su 29 milijuna novih korisnika.

Prošlog tjedna podigli su cijene na američkom i kanadskom tržištu, koja po tvrdnjama analitičara stagniraju pa kompanija pokušava pronaći motor rasta u inozemstvu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle