Obavijesti

Tech

Komentari 46

Šuica na konferenciji: 'ALMA je projekt koji će mladima pružiti priliku da uče u zemljama EU'

Šuica na konferenciji: 'ALMA je projekt koji će mladima pružiti priliku da uče u zemljama EU'
11

''Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska'' prva je i najveća konferencija o obrazovanju koja na jednom mjestu okuplja sve interesne skupine vezane za obrazovanje - od ministarstava, veleposlanstava, uglednih znanstvenika i profesora do studenata

PRATITE UŽIVO:

- Za bolje obrazovanje i za reformu obrazovanja u Hrvatskoj, treba se zalagati uvijek. 24sata već osam godina promovira reformu hrvatskog obrazovanja i bolje obrazovanje u Hrvatskoj,a u tome su nam se pridružili i drugi mediji te im hvala na tome. U ovim trenucima, kada u svijetu vlada velika kriza, obrazovanje i znanje je veoma važno. Zašto? Zato što je to jedina vrijednost koju čovjeku nitko nikada ne može oduzeti. Također, znanje i obrazovanje omogućuje svakom čovjeku da se lakše, brže, bolje i pametnije prilagodi svakoj novonastaloj situaciji. 24sata će se i dalje zalagati za bolje obrazovanje i reformu obrazovanja u Hrvatskoj, a drugi mediji će nam se zasigurno u tome pridružiti jer znanje i obrazovanje je najveća vrijednost koju čovjek nosi sa sobom - kazao je Goran Gavranović, izvršni direktor 24sata.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
14:40

- Svi smo shvatili da je iznimno važno da obrazovanje bude dio svakoga od nas. Čuli smo probleme, čuli smo kritike, čuli smo i one dobre stvari, čuli smo što su nam rekle učiteljice. Natjecatelji na Hackathonu su pokazali što mladi mogu. Kad čujemo sve ovo shvatimo da se stvari dešavaju, da se nešto ipak pomiče. Mi nastavljamo našu kampanju 'Bolje obrazovanje, bolje Hrvatska' na svim nivoima - zaključila je Ana Dasović, urednica rubrike Obrazovanje i organizatorica projekta. 

14:15

- Prije smo koristili klasične tečajeve i konferencije, a sad financiramo djelatnicima ako si pronađu nekakvu edukaciju i program koji žele pohađati. Shvatili smo da se moramo cijelo vrijeme mijenjati. Kao što su i kolege rekle, zaposlenici danas nisu zaposlenici kao prije. Oni stalno traže nešto novo, moramo ih slušati. Nije im bitno samo materijalno, bitno kakav je tim, kakav je voditelj i mi nadređeni kad pogriješimo moramo priznati svoje greške - rekao je dr. sc. Hrvoje Brzica, voditelj Centra za razvoj aplikativnih rješenja u upravljanje podacima Fine. 

 

14:00

- Moram naglasiti da FER nije ovdje da ispuni zahtjeve industrije već da obući ljude da stvaraju nove industrije. To je moguće jedino ako im nudimo obrazovanje temeljeno na istraživanju i projektima. Veliki broj naših studenata će sami stvarati svoju industriju. Uz temeljna znanja koja dajemo studentima, jako se trudimo da skupe stručnu praksu, potičemo ih da upisuju razne vještine. Potičemo i studentsko poduzetništvo, dajmo im iskustvo - naglasio je prof. dr. sc. Nikola Mišković, prodekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva. 

13.00

Fotogalerija: Studenti za zagrebačkog FER-a predstavili svoje zadivljujuće projekte.

24sata
24sata
24sata
24sata
13:50

- Sigurno je najvažnija suradnja između partnerskih tvrtki i fakulteta. Vrlo je važno od prve godine studija prenošenje praktičnih znanja i vještina. Treba uvoditi inovativne koncepte učenja i poučavanja. Studenti trebaju raditi projekte i kako kritički misliti. To je nešto što je budućnost, mi smo ti koji moramo okrenuti paradigmu o obrazovanju - naglasila je prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. 

U današnja vremena sve više poslodavaca su shvatili kako je bitno svojim zaposlenicima pružiti daljnje obrazovanje nakon fakulteta. 

- Nakon što osoba izađe s fakulteta ona misli da je gotov proizvod, ali to nije tako. Ono što se mi trudimo je da svim studentima omogućimo specijalizaciju. Stručnjak je osoba u koju se možete pouzdati i koja može zadatak odraditi od početka do kraja. Studenti nisu do kraja spremi za tržište rada kad izađu s fakulteta. To su osobe koje imaju dobru platformu, ali primijetili smo da moramo razviti vlastitu metodologiju kako dalje. Identificiramo njihove jače i slabije točke, te ih smjestimo u timove gdje će moći unaprijediti svoje slabije točke. 50 posto IT sektora odlazi na daljnje edukacije kad se zaposle. Shavtili smo da trebamo biti tvrtka koja odgaja IT stručnjake i sustavno se bavi edukacijom - naglasio je Zlatko Horvat, direktor LEAPWISE-a.

 

Komentari 46