Obavijesti

Tech

Komentari 64

Kraj razbijenim iPhoneima? Znat će se dočekati kao mačka

Kraj razbijenim iPhoneima? Znat će se dočekati kao mačka
1

Apple je patentirao rješenja za smanjenje broja razbijenih ekrana. Kako bi pao na najotporniji dio, telefon bi mogli zarotirati vibriranjem motora i izbacivanjem baterije

VIDEO

U Appleu su svjesni brojnih razbijenih ekrana, ali i visoke cijene njihovih zamjena te su odlučili poraditi na sustavu koji bi to eliminirao.  Inspiraciju su potražili u iznimno spretnim mačkama koje mogu u zraku zarotirati tijelo kako bi se uvijek dočekale na nogama. 

Slično bi se trebao ponašati i neki sljedeći iPhone. Appleu su prošli tjedan odobrili patent za sustav koji će znati kojom brzinom i kako telefon pada i kojom brzinom te što poduzeti kako  se njegov ekran ne bi razbio u sitne dijelove.

Apple planira senzore, koji se već sada nalaze u telefonu, spojiti u sustav koji će znati točno na koju stranu će iPhone pasti. Motor koji nam inače vibracijom javlja da stiže poziv ili poruka, trebao bi potom u zraku brzo zarotirati iPhone kako bi pao okomito na pod. 

To bi trebalo zaštititi ekran i kameru, a još jedna od ideja je da i bi se i baterija mogla izbaciti u letu što bi također trebalo promijeniti smjer padanja samog iPhonea. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako ovo ne zvuči dovoljno nevjerojatno, u Appleu su zamislili i da bi se padovi mogli ublažiti malim krilima. Ako osjeti da pada, utor za slušalice mogao bi čvrsto zgrabiti žicu koja bi mogla zadržati telefon dok slušate glazbu, ili ga barem usporiti pri padu. 

Neki stručnjaci predviđaju kako bi ove tehnologije mogli vidjeti u telefonima kroz tri godine. Velik problem vjerojatno će biti i ugradnja svih tih novih sustava u iznimno tanko kućište iPhonea. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle