Obavijesti

Tech

Komentari 5

Vladari hrvatske IT scene: 'Cilj nam je stići do milijarde ljudi!'

Vladari hrvatske IT scene: 'Cilj nam je stići do milijarde ljudi!'

I našim radnicima bilo je važno da sve ostane isto, a Stillfront je dosad preuzeo 14 studija. Njima nije u cilju dovesti svoju upravu, oni žele da mi nastavimo raditi kao dosad, rekao je Sumina iz Nanobita

VIDEO

Hrvatski IT sektor u posljednje vrijeme postiže brojne uspjehe. Među najnovijima su oni Infinuma koji će surađivati s Porscheom oko razvoja njihovog softvera te uspjeh Nanobita kojeg je za nevjerojatnu svotu od 148 milijuna dolara kupio švedski Stillfront.

Alan Sumina, jedan od dvojice osnivača Nanobita, s 20 godina odustao je od nastavka studiranja na zagrebačkom FER-u, a otkriva kako su započeli s fitness aplikacijom za američko tržište s kojom su zaradili prvi milijun.

Milijunaši iz Nanobita krenuli iz tatinog servisa: 'Ostat ćemo u Zagrebu, tražimo još 20 ljudi'
Milijunaši iz Nanobita krenuli iz tatinog servisa:  'Ostat ćemo  u Zagrebu, tražimo još 20 ljudi'

- Krenuli smo 2008. godine i htjeli smo biti samostalni, neovisni i raditi ono što volimo. Nismo mislili da će biti ovako kako je sada - rekao je u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tomislav Car iz Infinuma otkrio je kako su on i suradnici bili klinci koji su voljeli programirati, a onda su shvatili kako u tome postoji mogućnost početka poslovanja, a Damir Sabol, osnivač Photomatha i Iskona otkriva kako je bilo situacija gdje je potonja tvrtka jedva preživjela:

 - Iskon smo prodali T-comu. Nije mi žao. Odradio sam svoje i čak sam se malo i zasitio. Bilo je intenzivno iskustvo. 

Porsche i Infinum u Zagrebu otvaraju razvojni centar: Ovdje će zaposliti čak 100 stručnjaka
Porsche i Infinum u Zagrebu otvaraju razvojni centar: Ovdje će zaposliti čak 100 stručnjaka

Matija Žulj iz Agrivija je krenuo s poljoprivrednom aplikacijom koja pomaže poljoprivrednicima da donose pametne i bitne odluke koje su im bitne za bolji profit. Istaknuo je da imaju 40-ak zaposlenih, te nekoliko desetaka tisuća korisnika u više zemalja svijeta. 

- Radimo impact na više od milijun ljudi indirektno, a vizija nam je doći do milijardu - rekao je Žulj.

Žulj je naglasio važnost stalnog stvaranja novog proizvoda kako bi tvrtka ostala relevantna korisnicima te otkrio kako zasad ne misle ići van svoje poljoprivredne domene.

Kad Šveđani kupe firmu, razvoj cvate: Zagrepčanin je milijune dobio prije dečkiju iz Nanobita
Kad Šveđani kupe firmu, razvoj cvate: Zagrepčanin je milijune dobio prije dečkiju iz Nanobita

Sumina je pričao i o preuzimanju Stillfronta. Naglasio je kako je jedna jako bitna stavka ta što se u poslovanju tvrtke ništa ne mijenja.

- I našim radnicima bilo je važno da sve ostane isto, a Stillfront je dosad preuzeo 14 studija. Njima nije u cilju dovesti svoju upravu, oni žele da mi nastavimo raditi kao dosad - objasnio je za HRT.

Predstojnik Ureda predsjednika Vlade RH Zvonimir Frka-Petešić ispričao je anegdotu iz Kine u kojoj je iznenadio tamošnje biznismene Sabolovom aplikacijom Photomath koja sama rješava matematičke zadatke. Kinezima je bilo žao što nemaju takav proizvod...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota
Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije