Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Kućni robot, najbolji prijatelj: Donesi mi hladno pivo, molim!

PREPOZNAJE EMOCIJE: Odgovarat će sarkastično, ismijavati vas i donositi piće. Može imati i lasere. Misty II može se naručiti za 9300 kuna

Foto: Misty Robotics
5 komentara

Visok je 36 centimetara i ima gotovo tri kilograma. Možete mu izmjenjivati ruku i donosi vam pivo kad to zatražite. Može prepoznati bezbroj emocija i reagirati na njih.

Riječ o novoj verziji robota Misty II koji je napravila američka kompanija Misty robotics. Izradili su ga u okviru svojeg 10-godišnjeg projekta za kućne robote. Prva verzija izašla je 2017., a riječ je o tvorcima robota R2-D2 iz “Ratova zvijezda”. No direktor tvrtke kaže da nije za svakoga. 


- Namijenjen je robotičarima, inženjerima i studentima koji studiraju kodiranje - rekao je Tim Enwall. Misty se sam zna napuniti kad mu se isprazni baterija, a uz pomoć kamera prepoznaje emocije i reakcije na licu.

Foto: Misty Robotics

Izmjenjiva ruka može se koristiti i za lasere, limenke piva ili druge dogradnje. U sklopu softvera ima i 3D mapiranje, kojim si stvara sliku okoline. Ima osam senzora koji skeniraju prostor i uz njihovu pomoć izbjegava sudare. Prvih sto koji ga naruče platit će ga 9283 kuna, dok će ostali, morati platiti dodatnih 700 kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message