Obavijesti

Tech

Komentari 5

Majstor uloženog-dobivenog: Alcatel 3L postao je još bolji

Majstor uloženog-dobivenog: Alcatel 3L postao je još bolji
10

Alcatel je obnovio prošlogodišnje modele 1S i 3L, dodao im bolje kamere i jače procesore te veće ekrane. A najjači je 3L koji sada ima trostruku kameru i sasvim solidne hardverske performanse za manje od 140 eura

VIDEO

I dok TCL telefonima s vlastitim imenom planira udariti u srednju klasu, njihova kompanija Alcatel u Barceloni je predstavila novitete iz nižeg segmenta u kojima žele ponuditi još više u uređajima koji koštaju manje od 150 eura.

Tako su u Alcatelu sada predstavili novi telefon 1B, te ovogodišnje verzije modela 3L i 1S s još jačim performansama. Svakako najviše pažnje tu oduzima 3L koji sa setom onog što nudi na papiru izgleda kao da bi mogao privući ogroman broj kupaca koji traže prvi telefon ili one koji traže telefon za dijete - a ne žele iskrcati 1000 eura na top modele.

Njegovi aduti su ekran od 6,22 inča 720p rezolucije koji dijeli sa nešto slabijim 1S modelom, ali i moćna baterija od 4000 mAh te 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. No najviše pažnje privlačit će trostrukom stražnjom kamerom s glavnim senzorom od 48 megapiksela i f/1,8 otvorom blende. Tu je i širokokutni dubinski senzor od 5 megapiksela te makro leća od 2 megapiksela. Kroz nekoliko minuta druženja s kamerom, ona je djelovala dosta brzo u prilagodbi na promjene scena, a tu je i AI koji će optimizirati postavke fotografija. No, kad nam uređaj stigne na test moći ćemo se detaljnije uvjeriti u snagu njegove kamere. S prednje strane nalazi se i 8-megapikselni senzor za selfije. Obje kamere snimaju 1080p video u 30fps. 

Sve to pogonit će Mediatek Helio P22 procesor s osam jezgri na 2 GHz. Još jedan adut kojim udaraju na tržište je cijena od 139 eura, no točnu cijenu za naše tržište još čekamo.

Model 1S dolazi s jednakim ekranom i Helio P22 procesorom, ali njegove su jezgre na 1,8 GHz. Uz to, nudi se 3/32 GB memorije.

Nešto je slabija i kamera. Glavna ima isti otvor blende kao i na 3L, ali je rezolucija smanjena na 13 megapiksela. Tu su još isti dubinski i makro senzori. Sprijeda se nalazi kamera od 5 megapiksela, a svime će upravljati i algoritam sa 22 različite scene. On bi trebao biti 20-ak eura povoljniji od 3L uređaja, zbog čega se snažniji model čini kao bolja opcija.

Najpovoljniji novitet je 1B koji bi trebao dosta toga ponuditi za samo 79 eura. Ovdje se radi o telefonu sa ekranom dijagonale 5,5 inča 720p rezolucije, a pogoni ga Qualcomm QM215 procesor s četiri jezgre na 1,3 GHz. Kao i ostali modeli, dolazi s Android 10 ali u Go verziji što znači 'laganije' verzije aplikacija koje ne bi trebale biti preveliko opterećenje za njegovih 2/16 GB memorije. Za ovako nisku cijenu smanjene su i druge performanse. Tako se tu nalazi 5-megapikselna kamera sprijeda, a straga će fotografije snimati jedna od 13 megapiksela.

Kapacitet baterije je 3000 mAh.

A kao i kod snažnijeg 3L modela, i ovaj će doći sa baterijom od 4000 mAh. Sve

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu