Tech

Komentari 6

MashMe vas uz web kameru pretvara u bilo koji lik iz mašte

MashMe vas uz web kameru pretvara u bilo koji lik iz mašte

Hrvatski Mash.me pokrenuo je u četvrtak kampanju na Kicstarteru kojom žele prikupiti 50.000 dolara kako bi sustav za izradu animacija mogli koristiti baš svi

Uz MashMe će svatko moći za samo par minuta kreirati 3D animaciju, a sve što vam treba je obična web kamera i pokreti vašeg tijela koji će se uživo animirati u softveru. Program prepoznaje vaše geste i vidi ako se smijete ili ste tužni te sve to prenosi na vaš animirani lik, a osim  za filmiće, MashMe ćete moći koristiti i u chatu kroz razne popularne programe poput Hangoutsa ili Skypea.

- Mi smo napravili jednostavno i brzo rješenje koje svakome omogućuje da napravi animirani sadržaj. Mi se brinemo za tehničke izazove kreiranja videa, a korisnicima ostaje zabavni dio stvaranja nečeg novog - kaže Darian Škarica, direktor MashMeja. Na projektu rade već dvije i pol godine, a sada su se okrenuli Kickstarteru kako bi ga doveli na tržište. U prvom su danu prikupili više od 8600 dolara, a cilj je doći do 50.000. Ovdje pokazuju i za što bi se sve mogao softver koristiti, pa osim animacije i chata navode i igre te edukaciju, ali i prezentacije... Plan im je dovesti MashMe na tržište u prosincu ove godine.