Obavijesti

Tech

Komentari 3

Misija London: 12 hrvatskih startupa u lovu na investitore

Misija London: 12 hrvatskih startupa u lovu na investitore
1

Među 12 projekata koji će se predstaviti potencijalnim ulagačima je TravAbled, platforma kojoj je cilj prikupiti bazu podataka svih invalidima dostupnih odredišta

VIDEO

Hrvatski startupi, točnije njih 12, predstavit će se u utorak u Londonu predstavnicima venture capital fondova i ulagačima u startupe iz Velike Britanije, na susretu koji organizira Bloomberg Tradebook.

Među njima je i projekt TravAbled.com, kojem je cilj prikupiti bazu podataka svih invalidima dostupnih mjesta u svijetu te na istoj platformi omogućiti korisnicima komentare, ocjene kao i samostalan unos dostupnih mjesta. 

Potencijal projekta najprije su prepoznali u Impact HUB-u Zagreb, kada su ga odabrali kao jednog od 12 startupa koji će se predstaviti investitorima. Stipe Splivalo, idejni začetnik TravAbleda objasnio je što očekuju od potencijalnog investitora.

- Do sada smo podigli portal TravAbled.com i unijeli 40.000 dostupnih hotela diljem svijeta. Sad smo pred izazovom unijeti i sve druge dostupne kulturne, društvene, sportske i ugostiteljske lokacije, kao i podići mobilne aplikacije za što nam je potreban ulagač - rekao je. 

Na ideju za pokretanje portala došao je jer je tijekom posjeta Nizozemskoj imao poteškoća jer je i sam u invalidskim kolicima. Petar Pavić, jedan od prijatelja projekta, koji sa Stipom putuje u London, očekuje dobar prijam kod potencijalnih investitora. 

- Naš portal prvenstveno ima društveno korisnu agendu, ali i ogromni turistički potencijal - rekao je Pavić i dodao kako u svijetu trenutno ima više od 650 milijuna invalida. Velik dio njih putuje te redovito imaju problem informiranja o dostupnim lokacijama. Ovaj dvojac je priliku za predstavljanje projekta dobio i zahvaljujući Vipnetu koji je sponzor projekta Travabled.com.

U Londonu će se još predstaviti:

Sizem

Remixer

Publiconn

CO2cut

AuThink

Teddy the Guardian

b-ra.in

Zzzzapp Wireless

Ultrasonic Audio Technologies

Babywatch

Ordsy

Bloomberg Tradebook je susret organizirao s Uredom britanske vlade za trgovinu i ulaganja (UKTI), unutar njihovog Globalnog poduzetničkog programa, a podržava ga i naše Ministastvo poduzetništva i obrta. Startupi se u londonu predstavljaju u hrvatskom veleoposlanstvu, a drugog dana u Londonu će posjetiti i lokalne coworking prostore. 

Zagrepčanin pokreće portal i aplikaciju za putnike invalide

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana