Obavijesti

Tech

Komentari 0

'Moje mjesto pod suncem': Volonteri pomažu siromašnoj djeci, sad im treba veći prostor

'Moje mjesto pod suncem': Volonteri pomažu siromašnoj djeci, sad im treba veći prostor
1

VIDEO

Problem siromaštva uvelike djeluje na one najranjivije - djecu u razvoju. Situacija s epidemijom samo je dodatno pogoršala opće stanje koje je posebno teško kod siromašnijih članova zajednice.

Kampanja “Moje mjesto pod suncem”, koju provodi Centar ta kulturu dijaloga, bori se za djetinjstva jednakih šansi kroz prikupljanje sredstava za pomoć obiteljima u riziku siromaštva, djeci i njihovim roditeljima.

Cilj ove donatorske kampanje je prikupiti 1,2 milijuna kuna za potpunu adaptaciju i opremanje višenamjenskog solidarnog centra na Pećinama u Rijeci. Riječ je o radnom prostoru površine 380 m2 sa svim sadržajima potrebnim za razvoj djece, gdje će se održavati edukativne i kreativne radionice, ali će to biti i prostor za igru i slobodno vrijeme, stručnu podršku te pomoć u učenju. U prostoru će raditi 50 redovnih volontera i djelatnika programa, koji će u ugodnoj atmosferi “dnevnog boravka“ raditi s korisnicima. Sve aktivnosti do sada su se odvijale u skromnome, malom prostoru koji je premalog kapaciteta za svu djecu i obitelji kojima je sad pomoć potrebna.

Uključite se u donatorsku kampanju i kreirajte djetinjstvo jednakih šansi za djecu kojoj je to najpotrebnije!
Kampanju možete podržati pozivom na donatorski broj 060 80 20 25 (cijena: fiksni 3,75 kn/poziv, mobitel 5,05 kn/poziv) ili izravnom uplatom na račun kampanje IBAN: HR1924020061500087226.
Više informacija o projektu na stranici www.mojemjestopodsuncem.com i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

'Sigurnija je i vjeruje u sebe'

- Program mi jako puno znači, dobročinstvo, druženje, pozitivu... Otkad smo u ovom programu imamo nekoga kome se možemo povjeriti, za slučaj da bilo gdje zapne. I možemo računati na povjerenje i da sve informacije iz razgovora neće izaći nigdje izvan Udruge. Dijete je zadovoljnije jer ima nekoga za druženje, osjeća se sigurnije i vjeruje u sebe, da neke stvari može - istaknula je majka korisnice programa.

- Dobili smo obitelj, podršku, ljubav, razumijevanje, osjećaj da nismo sami, da pripadamo društvu bez obzira na sve. Nama kao roditeljima jako puno znači kad imaš okruženje koje je u svakom trenu tu, kad znaš da nisi sam i ne moraš u četiri zida venuti. Sretna sam kad znam da, kada mi je teško, na vaša vrata uvijek mogu pokucati - dodala je majka druge korisnice programa.

Imaju čak 11 radionica za korisnike tjedno


Program “Moje mjesto pod suncem” ulaže u obrazovanje djece kroz 11 vrsta besplatnih radionica tjedno, uključivanjem djece u izvanškolske (sportske i glazbene) aktivnosti - organiziranim odlascima u kino, muzeje, kazalište i slične sadržaje koji će unaprijediti njihove kapacitete. Osigurana je i redovna pomoć u učenju te besplatan prijevoz u gradu, a prema potrebi i stručna podrška korisnicima.

Centar za kulturu dijaloga, kao udruga civilnoga društva uz svoj program socijalne inkluzije "Moje mjesto pod suncem" osigurava djeci aktivnosti koje su im inače nedostupne, a koje ih osnažuju, podižu im samopouzdanje i proširuju obzor mogućnosti te ih u budućnosti čine samosvjesnim i solidarnim građanima. Cilj svih programskih aktivnosti je prekinuti začarani krug prijenosa siromaštva s njihovih obitelji na djecu.

- Upravo su djeca nevine žrtve siromaštva i socijalnog okruženja u kojemu su se zatekli, bez vlastite krivice. U naš smo rad stoga uključili i roditelje koje pokušavamo osnažiti u razvoju financijskih i roditeljskih kompetencija, sve s ciljem otvaranja prozora u svijet u kojemu njihova djeca ne moraju biti osuđena na život u materijalnoj oskudici te emocionalnoj i društvenoj isključenosti - izjavila je Sandra Grozdanov, voditeljica programa “Moje mjesto pod suncem”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...
STEM JE ZA SVE

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...

Istraživanje IDIZ-a pokazuje da su djevojke u Hrvatskoj još nesklone STEM zanimanjima. Razgovarali smo sa stručnjakinjom za AI, dr. Lanom Žajom, zašto je tako i hoće li nas umjetna inteligencija prestići

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto