Tech

Komentari 30

Musk tvrdi da autopilot nije bio uključen u užasnoj nesreći Tesle

Musk tvrdi da autopilot nije bio uključen u užasnoj nesreći Tesle

Dva su muškarca poginula u zapaljenoj Tesli koja se zabila u stablo pri punoj brzini. Vlasti istražuju nesreću, a Elon Musk tvrdi da podaci pokazuju kako autopilot nije bio uključen u trenutku nesreće

Teslin direktor Elon Musk tvrdi kako autonomni sustavi njegovog automobila nisu igrali ulogu u stravičnoj smrti dvojice muškaraca u Teksasu.

- Podaci koje smo dosad prikupili pokazuju da Autopilot nije bio aktivan i da ovaj automobil nije kupio FSD (puna autonomna vožnja). Dodatno, Autopilot bi zahtijevao oznake traka na cesti, čega na ovoj ulici nije bilo - napisao je Musk na Twitteru komentirajući članak Wall Street Journala o samoj nesreći.

Teslin Model S u nedjelju je izletio s ceste, zabio se u stablo i zapalio u malom mjestu sjeverno od Houstona. Policija je jučer izvijestila kako nitko nije bio za volanom. Jedan muškarac pronađen je na zadnjem sjedištu, a drugi na suvozačkom. 

Iz policije su za New York Times rekli kako su supruge stradalih muškaraca čule da se muškarci dogovaraju kako bi išli na vožnju u minutama prije nesreće. Navodno su i pričali o vožnji na autopilotu. Imali su 59 i 69 godina.

Vatrogascima je trebalo nekoliko sati kako bi ugasili baterije koje su se zapalile u nesreći. Istražitelji kažu kako još nije poznato jesu li bili uključeni autonomni sustavi u trenutku nesreći. Inače i u Teslinim priručnicima navodi se da se autonomni sustavi trebaju koristiti samo uz 'aktivan nadzor'.