Tech

Komentari 1

Na Učiteljskom fakultetu uredili suvremenu digitalnu učionicu vrijednu čak 140.000 kuna

Na Učiteljskom fakultetu uredili suvremenu digitalnu učionicu vrijednu čak 140.000 kuna

Digitalna učionica budućnosti, projekt Učiteljskog fakulteta, izdavačke kuće Profil Klett, te Googlea, osigurat će još kvalitetnije uvjete za studij budućih učitelja, kazao je dekan fakulteta

Interaktivna pametna ploča, 24 prijenosna računala za studente, komunikacijska oprema za nastavu na daljinu, pomični stol i radni materijali, to je samo dio opreme "Digitalne učionice budućnosti", vrijedne više od 140.000 kuna. Učionica, svečano otvorena u utorak na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, zajednički je projekt Učiteljskog fakulteta, izdavačke kuće Profil Klett, te Googlea.

- Digitalni obrazovni sadržaji i virtualna proširena stvarnost već danas su prisutni u obrazovanju, a za koju godinu kad naši studenti
stanu pred svoje učenike, bit će standardni sastavni dio obrazovnog procesa. Kvalitetno obrazovanje budućih učitelja koje Učiteljski fakultet pruža i kontinuirano razvija je jedan od preduvjeta osnaživanja znanja u hrvatskom društvu i osnaživanja kompetencija učitelja budućnosti - kazao je dekan Učiteljskog fakulteta, prof. dr. sc. Siniša Opić.

Direktor Profil Kletta, dr.sc. Dalibor Greganić, poručio je kako je Profil Klett vjeruje u vrijednost znanja, te je tvrtka zbog toga uredila "Učionicu budućnosti".

- Globalna kriza koronavirusa potaknula nas je da gledamo svoju ulogu u društvu, a ne samo u sektoru nakladništva. IZZI kao naša obrazovna platforma za izradu digitalnih udžbenika je u potpunosti hrvatski proizvod, od ideje do realizacije, i to uspješni hrvatski izvozni proizvod koji se koristi u 10 europskih zemalja. Naš Centar edukacijskih tehnologija kao integralni dio Profil
Kletta, postao je razvojni centar za cijelu Klett grupaciju na razini Europe - istaknuo je Greganić. 

Na otvaranju je bio i rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras, koji je izrazio zadovoljstvo što Učiteljski fakultet na najmodernijim tehnologijama korištenjem informacijske tehnologije razvija metode nastave na daljinu.

- Na tom je području Sveučilište napravilo veliki iskorak, te se vrlo brzo zbog pandemije prebacilo na nastavu na daljinu. Uočilo smo tehnološke i druge prepreke koje smo prevladali i koje još treba poboljšati - dodao je.