Obavijesti

Tech

Komentari 2

Najbolje od oba svijeta: Mnogi će misliti da košta puno više

Najbolje od oba svijeta: Mnogi će misliti da košta puno više
1

LG je na Q6 mobitel donio dizajn top modela G6 i odličan ekran, ali u nešto manjim dimenzijama. Iako je uređaj slabiji i dalje se radi o odličnom telefonu koji će zadovoljiti većinu korisnika

VIDEO

Početkom godine prava je rijetkost bila vidjeti telefon s izduženim ekranima koji okupiraju gotovo cijeli prednji dio uređaja, no ubrzo je uslijedila poplava, čiji je jedan od predvodnika bio i LG G6. 

Južnokorejski div odlučio je sve ono najbolje sa svog top modela preseliti i u niži rang i tako je nastao Q6, model srednjeg ranga koji od većeg brata preuzima odlične dizajnerske detalje. 

Tako je tu malo manji ekran, ali za samo 0,2 inča, no to se odrazilo na dimenzijama pa je ovaj telefon šest milimetara niži, ali i mrvicu uži. No, dok je za G seriju rezervirano staklo s obje strane, jeftiniji Q6 dobio je plastično kućište, koje je čvrsto, ali i podložno sitnim ogrebotinama. Ono što će mnogima upasti u oči je i nedostatak senzora za otisak prsta, koji se nalazi na mnogim rivalima u ovom rangu. LG je ovaj nedostatak odlučio zamijeniti skeniranjem lica koje pri dobrim svjetlosnim uvjetima radi sasvim u redu, no može se prevariti fotografijom. 

LG otkrio Q6: Nudi veliki ekran kao i na G6, ali po nižoj cijeni
LG otkrio Q6: Nudi veliki ekran kao i na G6, ali  po nižoj cijeni

Dok je na G6 ekran rezolucije 1440 x 2880 piksela, manji Q6 je dobio Full HD ekran (1080 x 2160), no radi se o istom tipu ekrana koji će vas zadovoljiti u gotovo svim uvjetima svojim prikazom boja i svjetlinom, a boljka mu je izlazak na direktnu sunčevu svjetlost. Ovim FullVision ekranom koji stanjuje rubove kućišta, korisniku ostaje puno kvadrature u kompaktnom telefonu što ćete cijeniti kod gledanja filmova i igranja igrica. Upravo je multimedija i jedan od glavnih aduta koji će privući korisnike koji najviše vremena provode na YouTubeu ili gledajući filmove.

Za razliku od G6 koji dolazi s dvostrukom kamerom od 13 megapiksela, na Q6 se nalazi jedna kamera iste rezolucije, no nešto slabijeg otvora blende (f/2.2 u odnosu na f/1.8). Samo je jedna i LED bljeskalica, ali kamera pri solidnom svjetlu i s mirnom rukom snima prilično zadovoljavajuće fotografije. Kod bržih kadrova možete primijetiti zamućeniju sliku, međutim u svojoj klasi to je jako dobro. Ovdje ćete također biti ograničeni na Full HD video (30 fps). S prednje strane se, kao na G6, nalazi kamera od 5 megapiksela, ali ima opciju biranja između normalnog i širokokutnog moda. 

5
| Foto: Ivan Hruškovec/24sata

Hardverski, cijeli sustav pogoni Snapdragon 435, slabiji procesor u odnosu na Snapragon 821 u G6, ali uprkos tome nije bez snage. U većini dnevnih zadataka bit će sasvim zadovoljavajuć za prosječnog korisnika, a tu je još 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije te Android 7.1. Baterija od 3000 mAh u većini slučajeva bit će dovoljna da izgurate kroz dan. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama