Obavijesti

Tech

Komentari 45

Najbolji iPhone dosad: Telefon je za povijest, a nije 'šestica'

Najbolji iPhone dosad: Telefon je za povijest, a nije 'šestica'
4

Broj izdanih modela iPhonea stigao je do deset pa je već krenulo rangiranje koji je među njima najbolji: jedan od modela već je postigao kultni status, saznajte koji

VIDEO

Predstavljanjem ovogodišnjih perjanica Apple je zaokružio broj dosad izdanih modela iPhonea na jubilarnih deset. Svaki među njima izazvao je veliku količinu pažnje, a za mnoge se doista može reći da su temeljito promijenili svijet pametnih telefona i utjecali na njihov razvoj. No, koji od njih je najbolji?  

Na Business Insideru pokušali su usporediti svih 10 modela i odgovoriti na to pitanje vodeći se kriterijima dizajna, utjecaja koji su izazvali i statusom koji imaju u svijetu tehnologije.

10. iPhone 3GS

Posljednje mjesto ljestvice zauzeo je model 3GS koji smatraju najmanje posebnim. Po svemu je identičan modelu 3G, uz neka sitna poboljšanja, poput brzine i mogućnosti snimanja videa, no, ničim se nije posebno izdvojio.

9. iPhone 4s

Ovaj model pati od istog nedostatka kao i 3GS. Vizualno je identičan "četvorci", a osim malog ubrzanja i mogućnosti upravljanja glasom nije donio ništa novo u odnosu na prethodnika.

8. iPhone 6

Iako bi najnoviji model prema trenutnim rezultatima lako mogao postati najprodavaniji u povijesti, ima i nedostatak zbog kojeg nije zaslužio viši plasman, smatraju novinari Business Insidera. Za razliku od prethodnika koji su upadali u oči zahvaljujući privlačnom dizajnu, iPhone 6 je najgore dizajnirani iPhone dosad, kojeg zbog ziheraškog dizajna na prvi pogled nije teško zamijeniti s nekim od konkurentskih telefona, poput Samsungovog Galaxyja S5 ili HTC-ovog modela One.

24sata

7. iPhone 5

Ovo je vrlo ušminkani iPhone 4 tanjeg kućišta i većeg ekrana, ali nije došao ni blizu najljepšeg ili najznačajnijeg u obitelji. Također, zbog načina izrade mnogo korisnika je imalo problema s ogrebotinama na kućištu.

6. iPhone 3G

U trenutku predstavljanja, ovaj telefon nalazio se svjetlosnim godinama ispred najbližeg konkurenta. Ovaj fantastičan iPhone napravio je veliki skok u odnosu na prvi model dok mu je jedini nedostatak plastično kućište i ne baš pretjerano privlačan dizajn.

Reuters

5. iPhone 5C

Premda je i ovaj model tek ušminkana verzija prethodnika, zbog svog atipičnog dizajna i mnoštva šarenih boja doista izgleda odlično i predstavlja osvježenje u odnosu na klasičan Appleov "ozbiljan" dizajn.

4. iPhone 5S

Ovaj model iPhonea nadmašio je prethodnika jednostavnom modifikacijom dizajna i palete dostupnih boja. Korisnici su ga obožavali i ostat će zapamćen kao jedan od najatraktivnijih modela.

3. iPhone

Originalni model je bez imalo pretjerivanja donio pravu revoluciju na tržište pametnih telefona. Iako je imao nedostataka, zbog svog utjecaja zaslužuje posebno mjesto na ovoj ljestvici.

2. iPhone 6 plus

Ovaj iPhone svoj plasman ne opravdava dizajnom, koji je jednako neprivlačan kao kod "obične" šestice, ali je svojim golemim ekranom osvojio korisnike koji su godinama čekali da Apple odstupi od prakse koju je zagovarao Steve Jobs i napravi telefon s dijagonalom ekrana većom od četiri inča.

1. iPhone 4

Ikona dizajna. Najljepši iPhone u povijesti. Umjetničko djelo. Model koji će i za 40 godina biti jednako privlačan kao i na dan predstavljanja. Ovo su samo neka od mišljenja korisnika, novinara i stručnjaka koji su svi poludjeli za najpoželjnijim iPhoneom dosad.

Apple

Koji je po vašem mišljenju najbolji i najprivlačniji model iPhonea dosad?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način