Obavijesti

Tech

Komentari 0

Najbolji regionalni igrači prvog Telekom eSport Championshipa osvojili više od 160.000 kuna

Najbolji regionalni igrači prvog Telekom eSport Championshipa osvojili više od 160.000 kuna

U tri igre, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League i FIFA22 natjecalo se šest finalista, a pobjednici su Teo Radman (FIFA22), 0to100 (CS:GO) i Seikoopaths (Rocket League)

VIDEO

Prvo regionalno natjecanje Telekom eSport Championship, koje je pokrenuo Hrvatski Telekom, zajedno s Crnogorskim i Makedonskim Telekomom među gaming entuzijastima iz Hrvatske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, ali i iz cijele regije imalo je svoje veliko finale ovog vikenda. U višemjesečnom natjecanju sudjelovala su 1.366 igrača, koji su znanje i vještine  pokazali natječući se kroz kvalifikacije, ligu i doigravanja. Nakon više od 220 sati streamova na Telekom eSports Twitch kanalima najbolji su se plasirali u veliko finale.

U tri igre, Counter Strike: Global Offensive, Rocket League i FIFA22 natjecalo se šest finalista, a pobjednici su Teo Radman (FIFA22), prošlogodišnji pobjednik Hrvatske Telekom e-Lige, 0to100 (CS:GO) i Seikoopaths (Rocket League).

Iz HT-a navode da su ovim natjecanjem dali novu dimenziju regionalnoj gaming industriji jer natjecanje nije bilo namijenjeno isključivo zabavi, već je cilj bila i edukacija, promicanje jednakosti, borba protiv govora mržnje te briga o sebi. Telekom eSport Championship uključivao je razne aktivnosti kojima se poticalo razvoj novih vještina kod natjecatelja, ali i gledatelja, kao što su edukacijski videi ambasadora - Malajski Tapir, MarkoKC i Lobanjica, TikToker Filip Ščrbak koji je u pauzama od streamova držao vježbe za istezanje i natjecateljice iz Ultimate Gamera, content creatorice koje su pričale o važnim temama kao što su „cure u gamingu“ i „eSport kao profesija“.

- Telekom eSports Championship, osim vrhunskog showa, pokazao je kako eSport nije samo igra, već community koji povezuje, zbližava i ne poznaje fizičke granice. To je potvrdilo i istraživanje koje smo proveli među esport entuzijastima tijekom samog natjecanja. Regionalno istraživanje pokazalo je kako video igre razvijaju strateško razmišljanje, kreativnost i poboljšavaju pismenost. Drago nam je što je naših više od 1.300 sudionika te mnogobrojni gledatelji koji su sve pratili online, kroz ovo natjecanje puno naučilo, a mi ćemo nastaviti pratiti trendove u esportu i razvijati esport natjecanja s još više novih iskustva, uzbuđenja i znanja kako za same natjecatelje, tako i za gledatelje - ističe Branka Bajt, direktorica brenda Hrvatskog Telekoma.

Ovogodišnji nagradni fond iznosio je 21,800.00 eura, a podijeljen na četiri najbolje plasirana tima u svakoj kategoriji - četiri najbolje plasirana u igri Counter Strike: Global Offensive osvojili su ukupno 15,000.00 eura, u igri Rocket League 4,400.00 eura, a u igri FIFA22 2,400.00 eura.

Projekt je nastao uz podršku partnera Samsung i Progame, a sve dodatne informacije i snimke Telekom eSports Championshipa moguće je pronaći na web stranici esports.telekom.com i Telekom eSports YouTube kanalu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama