Obavijesti

Tech

Najjeftiniji automobil za 930 kn, najskuplji za više od milijun

Najjeftiniji automobil za 930 kn, najskuplji za više od milijun
1

Volkswagen Golf je kralj oglasnika. Na Njuškalu se ovaj model najviše nudi, ali i najviše traži. Najzastupljenija marka rabljenih automobila je Volkswagen, a slijedi Renault

VIDEO

Hrvatsko tržište rabljenih automobila je u procvatu. U zadnjih mjesec dana na najvećem hrvatskom oglasniku Njuškalu predano je čak 13.000 oglasa osobnih automobila. Potencijalni kupci na ovom oglasniku mogu birati između 63 marke vozila i 779 modela automobila koji se oglašavaju.

Najviše se prodaju rabljeni dizelski automobili, čija je zastupljenost 71% nasuprot samo 20% benzinaca. Električni automobili i hibridi još su uvijek u gotovo zanemarivom postotku, odnosno njih je manje od 1%, a posjetitelji njuškala iz ove kategorije najčešće traže Mitsubishi i MiEV i BMW i3.

New cars are seen at a parking lot in Shenyang



Najjeftiniji ponuđeni automobil na Njuškalu stoji samo 930 kuna, a srednja tražena cijena automobila iznosi 44.961 kunu. S druge strane neke od ponuđenih automobila mogu si priuštiti samo milijunaši, a najskuplji auto na Njuškalu u siječnju je 571 KS snažan Mercedes-Benz G 63 AMG s Exclusive Designo paketom opreme iz 2016. godine.



Očekivano, najzastupljenija marka je Volkswagen sa 16 posto udjela, dvostruko većim udjelom od drugog Renaulta. Slijede ih Opel, BMW, Mercedes i Audi.

I kod modela automobila nema iznenađenja. Najviše je ponuđeno Golfova, a slijede Passat i BMW serije 3. Velika je i ponuda Opela Astre i Volkswagen Pola.



Potencijalni kupci pak najviše pretražuju Volkswagen Golf, BMW serije 3, Passat, Audi A4 i Mercedes E-klase.

Kada je u pitanju karoserijski oblik, najviše su zastupljene limuzine i automobili s kosim stražnjim dijelom. Karavana je 14%, monovolumena 8 posto, a SUV-ova najprodavanije klase među novim autima na europskom tržištu samo 7 posto.

Na Njuškalu je moguće i vidjeti koliko automobili u prosjeku gube s godinama. Automobili stari jednu godinu tako su izgubili 22%, a za automobile stare pet godina cijena je niža 48%.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...
SAMO ZA HRABRE

Otkrijte što sve Google zna o vama: Prati vam lokaciju, a lako prepoznaje i vaš glas...

Koliko imate godina, što vas zanima, imate li djecu, gdje živite i kamo ste putovali, koje jezike govorite i još puno toga najveća svjetska tražilica zna o vama

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan
HRVATSKA PREMIJERA

Dva hita stigla na tržište: Vozili smo novi VW Passat i Tiguan

Novi Volkswagen Passat i Volkswagen Tiguan stigli su na hrvatsko tržište, a mi smo ih već imali priliku voziti
Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare
GDJE NAJVIŠE GRIJEŠIMO

Cyber kriminal odnosi bilijune dolara. Stručnjak otkriva kako hakeri koriste i AI za nove udare

Plus+ Kibernetički kriminal i u Hrvatskoj je lani bilježio velik skok, očekuje se da će globalni trošak eksplodirati. Stručnjak za informacijsku sigurnost otkriva gdje najviše griješimo, ali i što poduzeti da se zaštitimo