Tech

Komentari 7

Najveći posao ikad u gamingu: Microsoft kupuje izdavače Call of Dutyja za 68,7 mlrd. dolara

Najveći posao ikad u gamingu: Microsoft kupuje izdavače Call of Dutyja za 68,7 mlrd. dolara

Activision među svojim igrama ima Call of Duty, Warcraft, Overwatch, Hearthstone.... Ovime bi Microsoft snažno ojačao svoj sektor gaminga na svim platformama, ali i gradio poziciju za razvoj metaverzuma

Microsoft je objavio u utorak kako će kupiti izdavača Activision Blizzard za čak 68,7 milijardi dolara, čime bi ovo posao najveći posao ikad u svijetu gaminga, piše Reuters.

Activision je jedan od najvećih svjetskih izdavača igara, koji među svojim naslovima ima megapopularne franšize kao što su Call of Duty, Warcraft, Diablo, Overwatch, Hearthstone, Starcraft. Ovom akvizicijom Microsoft bi snažno ojačao svoj sektor gaminga na svim platformama.

- Gaming je najdinamičniji sektor zabave na svim platformama i imat će ključnu ulogu u razvoju platformi za metaverzum - rekao je direktor Microsofta Satya Nadella.

Bobby Kotick će ovom transakcijom ostati na mjestu direktora Activision Blizzarda, a kad se transakcija zaključi, svi izdavači pod kapom Activisiona, među kojima su Sledgehammer Games, Blizzard, Infinity Ward..., odgovarat će Philu Spenceru, direktoru Microsoft Gaminga.

Inače, prošlog tjedna je Take-Two Interactive objavio da kupuju kompaniju Zynga, izdavače megapopularnog Farmvillea, za 11 milijardi dolara. 

Uskoro više