Izradili prvu digitalnu platformu u Hrvatskoj za razvoj dječjih govorno-jezičnih vještina | 24sata
Obavijesti

Tech

Komentari 0

Izradili prvu digitalnu platformu u Hrvatskoj za razvoj dječjih govorno-jezičnih vještina

Izradili prvu digitalnu platformu u Hrvatskoj za razvoj dječjih govorno-jezičnih vještina
4

BaDaBum smo razvili zato što vjerujemo da sva djeca zaslužuju jednake mogućnosti za ostvarivanje vlastitog potencijala, a mi želimo svakom djetetu osigurati stručnu podršku na tom putu, poručuju iz centra ABC

VIDEO

BaDaBum, prva hrvatska digitalna platforma za razvoj dječjih govorno-jezičnih vještina dostupna je od danas. Namijenjena je djeci djeci predškolske dobi, roditeljima i logopedima. Platforma sadrži vježbe i igre koje unapređuju vještine rane pismenosti kod djece i mogu poslužiti kao izvrsna priprema za školu.

Iza projekta stoje stručnjaci iz logopedsko-rehabilitacijskog centra ABC te agencija 404 i Shape.

BaDaBum platforma namijenjena je za razvijanje vještina i sposobnosti u područjima vezanim za razvoj vokabulara, jezičnog razumijevanja, fonološke svjesnosti, vizualne percepcije, grafomotorike, pažnje, motivacije za čitanjem i pisanjem te predmatematičkih sposobnosti. Trenutno je BaDaBum usmjeren na djecu u dobi od četiri do sedam godina bez obzira imala ona poteškoće u određenim područjima ili su urednog razvoja.

Najbolje od logopedije i tehnologije

Iza BaDaBum platforme stoji tim multidisciplinarnih hrvatskih stručnjaka s višegodišnjim iskustvom rada s djecom.

- BaDaBum smo razvili zato što vjerujemo da sva djeca zaslužuju jednake mogućnosti za ostvarivanje vlastitog potencijala, a mi želimo svakom djetetu osigurati stručnu podršku na tom putu. Platforma trenutno sadrži 40 radnih listića i 35 igara, a preporuka je korištenje BaDaBuma 30-ak minuta dnevno u društvu roditelja ili logopeda. Ovim putem bih zahvalila svim svojim kolegama koji podržavaju i vjeruju u ovaj projekt od samog početka - objašnjava Martina Starčević Perica iz logopedsko-rehabilitacijskog centra ABC.

Kroz BaDaBum se može dogovoriti i online savjetovanje s logopedom, a kroz platformu i roditelji mogu učiti o razvojnim fazama djece i upoznati se s tehnikama i vježbama kojima mogu i sami razvijati njihove vještine. 

- Agencije 404 i Shape rade jako veliki broj projekata gdje vidimo kako tehnologija može biti korisna i poboljšati postojeće procese, usluge i proizvode. Vjerujemo da je moguće na neki način digitalizirati gotovo sve. Logopedija je primjer gdje je nemoguće zamijeniti logopede, ali im sigurno možemo olakšati posao. Kao svoj zadatak zadali smo si pomoći logopedima da se usredotoče na ono u čemu su najbolji i nezamjenjivi, a sve drugo im moramo olakšati - izjavio je Nikola Vrdoljak, partner u 404.

Poziv logopedima da se priključe platformi

- BaDaBum je namijenjen i logopedima kao nadopuna terapiji, te za bolje provođenje dijagnostike, terapije i praćenja napretka djece. ‘’Puno je posla, a malo vremena, pa je naša želja postati i biti najrelevantniji digitalni partner stručnjacima. Pozivam ovim putem sve kolege logopede da se pridruže BaDaBumu te da zajednički djeci i roditeljima ponudimo zabavan, edukativan i važan logopedski alat - ističe Starčević Perica. 

BaDaBum je potpomognut sredstvima Europskih fondova u iznosu od milijun i 400 tisuća kuna, a razvoj platforme planira se i u drugim područjima logopedije. Konačan cilj je stvaranje platforme koja će biti koristan i edukativan alat djeci i roditeljima i koja će pružati potporu i nadopunu logopedskoj terapiji.

Platformi BaDaBum možete pristupiti od danas putem web stranice, a postoji nekoliko oblika pretplata. Solo pretplata omogućuje igranje vježbi i igara i praćenje napretka jednog djeteta, Multi pretplata namijenjena ja za 2 do 3 djece, dok Maksi omogućuje korištenje za 4 do 6 djece.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Nvidia na AI pogon prestigla Microsoft i postala najvrjednija kompanija na svijetu
LUDNICA ZA ČIPOVIMA

Nvidia na AI pogon prestigla Microsoft i postala najvrjednija kompanija na svijetu

Konkurencija među AI kompanijama je žestoka. Microsoft, Alphabet, Meta i Apple samo su neki od tehnoloških teškaša koji se bore za stvaranje proizvoda koji će dominirati svijetom. A to natjecanje pogoduje Nvidiji

UNESCO upozorava da bi AI mogao poticati antisemitizam nijekanjem Holokausta
OBJAVILI IZVJEŠĆE

UNESCO upozorava da bi AI mogao poticati antisemitizam nijekanjem Holokausta

UNESCO kaže da bi povijesno tumačenje Holokausta moglo biti izobličeno, kao i to da bi to dovelo do porasta antisemitizma ako se etički principi na kojima će počivati korištenje umjetne inteligencije ne sprovedu na međunarodnoj razini.
PlayDoge pretprodaja osvaja 4,6 mil. dolara - Novi hit P2E token?
Play-to-Earn

PlayDoge pretprodaja osvaja 4,6 mil. dolara - Novi hit P2E token?

Euforična pomama zahvatila je kripto svijet. Novi meme coin, s prepoznatljivim zvukom nostalgije, stvara potres na tržištu tijekom svoje pretprodaje