Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nenad Bakić: I u strukovne srednje škole uvodimo robotiku

Institut za razvoj i inovativnost mladih kreće s projektom Junior Engineer Academy u strukovne srednje škole. Za projekte su dobili potporu njemačke zaklade Deutsche Telekom Stiftung, a uključen je i Hrvatski telekom

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Bez STEM obrazovanja nema dobrog pravnika, doktora, ali i antropologa. Svatko u 21. stoljeću mora znati osnove programiranja, rekao je Nenad Bakić, predsjednik Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) na predstavljanju novog projekta Junior Engineer Academy, u utorak u Zagrebačkom inovacijskom centru na Zagrebačkom velesajmu. 

Junior Engineer Academy je prvi projekt zaklade Deutsche Telekom Stiftung koji se izvodi izvan njemačkih granica.

- Cilj nam je da sve škole budu pod STEM edukacijom jer je digitalna pismenost uvjet za ulazak u suvremeno društvo - istaknula je Sandra Heidemann iz zaklade Deutsche Telekom Stiftung. Nina Išek, predstavnica Hrvatskog telekoma koji je partner projekta, kazala je kako je zahvalna što sudjeluju u ovom važnom projektu. 

Odabrano je 15 srednjih škola

- Oprema je stajala 50.000 eura, što je izrazito jeftino za ovu vrstu projekta - pojasnio je Bakić i nastavio da je u projekt je izabrano 15 srednjih strukovnih škola iz cijele Hrvatske koje će biti opremljene naprednim "Internet of Things" kompletima elektronike i 3D printerima, te novčanim donacijama. Ističe da su kriteriji za izbor škola bili njihova kvaliteta nastave, iskustvo u radu na projektima i velika motivacija. 

- Škole će dobiti svu potrebnu opremu, a nastavnici edukaciju, koja je započela danas u prostorijama IRIM-a. Projekt se bavi temama robotike, projektiranja i programiranja. Cilj nam je unaprjeđenje strukovnih škola - kaže Bakić. 

 

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message