Obavijesti

Tech

Komentari 4

Neuništivi mali Fiat Panda obnovljen za 40. rođendan

Neuništivi mali Fiat Panda obnovljen za 40. rođendan
10

Fiat Panda je izuzetno dugovječni automobil. Na tržištu je gotovo devet godina i ovo je njegov drugi redizajn. Vanjski samo je malo promijenjen, a u unutrašnjosti je Panda dobila novu opremu i dodirni zaslon

VIDEO

Fiat Panda je na tržištu već 40 godina. U tom vremenu tipičan automobil bi promijenio šest, sedam generacija. Primjerice kad je Panda predstavljena bio je aktualan Golf "jedinica". On je do sada došao do osme generacije, a Panda je tek na trećoj. To dovoljno govori o dugovječnosti i popularnosti jednostavnog malog automobila. 

Aktualna generacija je predizajnirana prije tri godine, a ovaj redizajn  povodom 40. rođendana došao je dosta neočekivano. Auto je izvana u osnovnoj verziji gotovo nepromijenjen no u verziji City Life dobio je novi prednji odbojnik i više plastičnih detalja na boku zbog čega sad izgledom više podsjeća na maleni SUV crossover.

Tu ju, naravno, i prava crossover verzija Panda Cross koja nakon redizajna izvana izgleda praktično nepromijenjeno. S redizajnom stiže i nova Sport verzija s blago promijenjenim dizajnom u odnosu na klasičnu Pandu. 

U unutrašnjosti Panda po prvi puta dobiva dobiva infotainment sustav s dodirnim zaslonom. Nudi se u bogatijim verzijama ili uz nadoplatu, a njegova dijagonala je 7". Nakon redizajna ponuda verzija i paketa opreme je proširena. Osnovu predstavlja Panda, slijede verzije City Life, Sport, City Cross i Cross. 

Ponuda pogona nije mijenjana. Panda će se tako nuditi u verzijama s prednjim pogonom i s pogonom na sve kotače. Uz 4x4 pogon dolazi poznati 0,9-litreni benzinski motor s 85 KS, dok će osnovu predstavljati hibridni pogon sa 70 KS koji je nedavno zamijenio 1,2-litreni Fire motor sa 69 KS.

Redizajnirani Fiat Panda u Hrvatsku dolazi krajem godine, a cijene se još ne znaju. Osnovna verzija modela prije redizajna trenutno košta 80.640 kuna. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama