Obavijesti

Tech

Komentari 34

Nije u šoldima sve: Minecraft mu donio novac, ali ne i sreću

Nije u šoldima sve: Minecraft mu donio novac, ali ne i sreću
4

Markus Persson je Microsoftu prodao tvrtku Mojang koja je kreirala Minecraft, a on je sa svojim bogatstvom kupio imanje i uživao. Sada kaže da uopće nije sretan

VIDEO

Da imati puno novca ne garantira da ćete biti sretni, potvrđuje primjer Markusa Perssona. Poznatiji pod nadimkom 'Notch', Persson se obogatio na mega popularnoj igri Minecraft koju je lani prodao Microsoftu za vrtoglavih 2,5 milijardi dolara. 

Microsoftu je prodao svoju tvrtku Mojang, koja je upravljala i Minecraftom, no u tom ugovoru Persson nije prešao u Microsoft, nego je potpuno predao tvrtku i praktički se umirovio sa 35 godina. 

Prepustio se tada uživanju u svom bogatstvu. Kupio je raskošno imanje u Los Angelesu za 70 milijuna dolara, nadmašivši pritom druge kupce poput Beyonce i Jay Z-a. Tulumario je po Ibizi sa slavnima, a na svom imanju organizirao partije. No, izgleda da mu je to brzo dojadilo i da ne uživa u bogatstvu koliko bi se moglo očekivati. 

Prije dva dana je objavio seriju tweetova u kojima je izrazio nezadovoljstvo svojim životom nakon prodaje Minecrafta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zabavljam se na Ibizi s hrpom frendova i partijam s poznatim ljudima, mogu raditi što god želim, a nikad se nisam osjećao izoliranijim. Problem s time što možeš imati sve što želiš je što na kraju ostaneš bez razloga da se trudiš. Interakcija s ljudima postane nemoguća zbog nesrazmjera. Kad smo prodavali kompaniju glavna nam je briga bila da svi zaposlenici budu zbrinuti, ali sada me svi oni mrze - pojadao se Persson. 

Persson je kreirao Minecraft i bio glavni dizajner sve dok nije predao drugima da rade na igri dok se on posvetio vođenju kompanije. No, šefovski posao ga je tištio još i tada, 2012. je za Wired izjavio da se samo želi vratiti kodiranju. 

Za sebe kaže da je introvertiran i da teško sklapa nova prijateljstva. Zahvalio se tisućama fanova koji su mu slali tweetove podrške, te istaknuo da su mu pomogli. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje