Obavijesti

Tech

Komentari 3

Nijemci se okreću baterijama, Daimler i Ford prekidaju vezu

Nijemci se okreću baterijama, Daimler i Ford prekidaju vezu
1

Ford i Daimler zatvorit će zajedničku tvrtku i američka kompanija će sama razvijati sklopove gorivih ćelija, a Daimler će se preusmjeriti na proizvodnju električnih automobila

VIDEO

Američki automobilski div Ford i njemački Daimler odlučili su zatvoriti zajedničku kompaniju za razvoj gorivih ćelija za automobile i odvojeno razvijati tu tehnologiju.

Automotive Fuel Cell Cooperation Corp sa sjedištem u Burnabyju u Britanskoj Kolumbiji bit će zatvoren ovog ljeta, odgovorili su u srijedu iz Forda na Reutersov upit.

Ford će "samostalno razvijati sklopove gorivih ćelija i financirati opskrbnu bazu i zatvoriti Automotive Fuel Cell Coopoeration Corp najkasnije u ljeto 2018. godine", objavili su iz tog proizvođača sa sjedištem u Dearbornu u saveznoj američkoj državi Michigan.

"Dvije kompanije nastavit će istraživati mogućnosti suradnje na modulima za razvoj sklopova gorivih ćelija", navodi se u priopćenju objavljenom u srijedu.

Izvršni direktor Daimlera Dieter Zetsche naznačio je ove godine da će se preusmjeriti na proizvodnju električnih automobila s baterijama.

Prema podacima na internetskoj stranici Automotive Fuel Cell Cooperation Corp zapošljavao je oko 200 radnika.

Unatoč višegodišnjim istraživanjima i ulaganjima velikih automobilskih kompanija i inovativnih tvrtki automobili koji kao pogon koriste gorive ćelije i dalje čine tek sićušnu nišu u globalnom tržištu.

Honda Motor Co i General Motors Co surađuju na razvoju gorivih ćelija a Toyota planira njihovu masovnu proizvodnju. Ballard Power Systems Inc je ovog tjedna produljio ugovor s Audijem o suradnji na razvoju te tehnologije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu