Tech

Komentari 8

Nisi zadovoljan tekstom? Piši novim Einsteinovim fontom!

Nisi zadovoljan tekstom? Piši novim Einsteinovim fontom!

Tipograf Geisler već se proslavio 2013. godine kada je kreirao font koji oponaša rukopis Sigmunda Freuda. Sada je naumio digitalno rekreirati Einsteinov rukopis

Konačno stiže font koji će vaše dokumente ispisati slovima genija! Možda ovaj novi font neće od vas napraviti genijalca, ali moći ćete stvarati dokumente lijepog krasopisa identičnog onom slavnog Alberta Einsteina. 

Fizičarka Elizabeth Waterhouse i tipograf Harald Geisler naumili su rekreirati Einsteinov rukopis u digitalnom obliku. Da bi u tome uspjeli pokrenuli su kampanju na Kickstarteru kojom pokušavaju prikupiti 15.000 američkih dolara za realizaciju projekta. Očito ima vrlo zainteresiranih budućih korisnika jer su već prikupili gotovo 29.000 dolara, a doniralo je gotovo 1300 ljudi. 

Geisler već se proslavio 2013. godine kada je kreirao font koji je oponašao rukopis Sigmunda Freuda. Pedantni tipograf iznova precizno crta čak četiri verzije svakog slova. Tvrdi da je zato njegov font mnogo realističniji od uobičajenih fontova koji se mogu pronaći u programima poput Worda. 

- Tipografija je jako napredovala od 15. stoljeća, danas se fontovi većinom kreiraju digitalno, ali oni ne nalikuju stvarnom rukopisu, rekao je Geisler. 

Iako je već pripremio prototip fonta za svako slovo, ističe da mu je potrebno šest mjeseci rada da bi napravio još preostale tri verzije. Dodat će čak i petu verziju slova, ako kampanja dosegne 30.000 dolara.