Obavijesti

Tech

Komentari 8

Niz promjena u Uberu: Vozači će zarađivati dok vas čekaju

Niz promjena u Uberu: Vozači će zarađivati dok vas čekaju
1

Uberovu planira u cijeloj regiji uvesti proizvode koji su prilagođeni lokalnom tržištu, a ističu kako će na području zarade, sigurnosti i fleksibilnosti za vozače uvesti još noviteta u sljedećim mjesecima.

VIDEO

Uber je objavio u ponedjeljak kako uvode promjene u načinu rada za više od 2000 partnera vozača u Hrvatskoj, a koje će imati direktan utjecaj na njihove aktivnosti i iskustvo korištenja. Radi se o Uberovu planu da u cijeloj regiji uvede proizvode koji su prilagođeni lokalnom tržištu, a ističu kako će na području zarade, sigurnosti i fleksibilnosti za vozače uvesti još noviteta u sljedećim mjesecima. 

Dijeljenje rute za partner-vozače
Partneri-vozači od sada će u aplikaciji moći dijeliti informacije o svojoj lokaciji i statusu vožnje s prijateljima i članovima obitelji ili na primjer ugovorenom zaštitarskom tvrtkom. Prijatelji će tako moći vidjeti status njihove vožnje i točnu lokaciju na karti, što znači da će njihovi najbliži uvijek znati gdje su. Također, u slučaju nesreće ili opasnosti, partnerima-vozačima pomoć će se moći pružiti brže i jednostavnije bez potrebe za telefonskom komunikacijom.
 
Zaštita ocjenjivanja
Sustav ocjenjivanja partnera-vozača i korisnika osigurava njihovo međusobno poštovanje, no iz Ubera su svjesni i da vozači dobivaju niže ocjene zbog stvari izvan njihove moći, poput problema s aplikacijom. To su stvari koje žele spriječiti, pa će ocjene od sada točnije odražavati kvalitetu usluge koju je partner-vozač pružio.
 
Plaćeno vrijeme čekanja
Od sada će partneri-vozači dobivati naknadu po minuti čekanja korisnika. Plaćeno vrijeme čekanja počinjat će dvije minute nakon dolaska partnera-vozača i trajati sve do polaska, pa će tako partneri-vozači maksimalno iskorištavati svoje vrijeme na cesti.
 
Kraće razdoblje za otkazivanje vožnje
Trenutno, korisnik koji otkaže vožnju unutar pet minuta od rezervacije vozila neće platiti naknadu za otkazivanje. No, nakon dobivenih povratnih informacija, zaključili smo kako je to previše vremena jer su partneri-vozači već na putu ka mjestu ukrcaja i već su potrošili određeno vrijeme i gorivo, kažu iz Ubera. Zbog toga će skratiti razdoblje tijekom kojega korisnik može otkazati vožnju na dvije minute nakon rezervacije vozila – nakon isteka te dvije minute morat će platiti naknadu za otkazivanje vožnje (to, međutim, neće važiti u slučaju da partner-vozač kasni pet minuta u odnosu na predviđeno vrijeme dolaska). Ako korisnik otkaže vožnju dvije minute nakon što je njihov partner-vozač stigao na mjesto ukrcaja, platit će samo naknadu za otkazivanje, ne i naknadu za vrijeme čekanja.

Vrijeme dolaska 
Kako bi vozači mogli zaključiti radno vrijeme blizu svojeg doma ili mjesta rada, moći će prethodno unijeti konačnu destinaciju i vrijeme kad žele tamo stići. Kako se tome vremenu bliži, aplikacija će spajati vozača samo s vožnjama koje završavaju u smjeru unesene adrese. Time će se dodatno smanjiti prazni hod vozača koji se više neće trebati vraćati kući s praznim vozilom, a koji će tako na vrijeme stići na svoje odredište. 

Obavijest o dugoj vožnji
Vozači do sad nisu imali obavijest hoće li sljedeća vožnja završiti unutar nekoliko kilometara od polazišta ili u drugom gradu. Ovom opcijom, svaki vozač imat će informaciju gdje ta vožnja završava te priliku da vožnju odbije ako ne želi putovati daleko od polazišta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način