Tech

Komentari 19

Nova aplikacija pomaže vam da budete pristojni i družite se

Nova aplikacija pomaže vam da budete pristojni i družite se

Svatko tko se ikad pokušao družiti s nekim kome su stalno dolazile obavijesti o mailovima ili objavama na društvenim mrežama, pozdravit će aplikaciju Shhhh

Novu aplikaciju Shhh nazivaju i najpristojnijom aplikacijom koja postoji, a razlog tome je što vam pomaže da budete pristojni. Njezini tvorci imali su na umu dosadne obavijesti s društvenih mreža, drugih aplikacija ili e-mail sandučića koje nam stalno stižu na pametne telefone i prekidaju nas u druženju sa stvarnim ljudima.

Čak i ako odlučite zanemariti društvene mreže dok se družite s nekim, stalno vibriranje, zvrndanje i obavijesti koje stižu jednostavno odvraćaju pažnju i mame nas da pogledamo o čemu se radi, a u najvećem broju slučajeva radi se potpuno nebitnim informacijama. Naravno, sve se te obavijesti mogu isključiti, podesiti i namjestiti tako da što manje smetaju i da ih što manje stiže, ali za to je trebalo ulaziti u postavke svake od društvenih mreža i aplikacija.

Tu kao pomoć stiže Shhhh - aplikacija koja omogućava da i dalje primate poruke i obavijesti, ali vas one ne uznemiravaju jer na neki način 'zaključa' vaš pametni telefon. Također, Shhh možete uključiti na, primjerice, pola sata - dok se družite s nekim i za to vrijeme vas pametni telefon neće uznemiravati, a kad vrijeme istekne aplikacija se ugasi i obavijesti i poruke ponovno počnu stizati.

Što kažete na ideju, biste li isprobali Shhhh? Smeta li vam pametni telefon u druženju s ljudima? Pišite u komentarima!