Obavijesti

Tech

Komentari 1

Nova Era za Sonos: Spremni za budućnost uz 'spatial audio', ali prihvatit će i vaše gramofone

Nova Era za Sonos: Spremni za budućnost uz 'spatial audio', ali prihvatit će i vaše gramofone
6

Era 100 i 300 zvučnici napokon su dobili mogućnost spajanja drugih uređaja preko USB-C konektora, što će oduševiti one koji imaju gramofon, a veći model koristi i sve prednosti prostornog zvuka uz Dolby Atmos

VIDEO

Sonos ima novu seriju zvučnika, a Era 100 i 300 prva su dva uređaja koji ciljaju na različite korisnike i nude niz noviteta. Uz Era 300 zvučnik tako žele ponuditi 'najbolje iskustvo glasnog prostornog zvuka' s Dolby Atmosom, a Era 100 je remasterirani i temeljito poboljšani Sonos One, spreman za novu generaciju zaljubljenika u glazbu. 

- Obitelj Era sljedeća je generacija pametnih zvučnika, koja utjelovljuje našu predanost inovacijama zvuka, odgovornom dizajnu i dubokoj povezanosti sa zajednicom kreatora -  rekao je Patrick Spence, izvršni direktor Sonosa.

Era 300

Era 300 dolazi sa šest snažnih drivera koji usmjeravaju zvuk lijevo, desno, naprijed i prema gore, kako bi ponudio maksimalni doživljaj onog što Dolby Atmos može isporučiti iz ovako kompaktnog zvučnika.

- Dolby Atmos stvorio je novi način doživljaja glazbe i audio zabave. Zvukovi i glazba utjelovljeni su s neusporedivom jasnoćom i dubinom. Zvučna inovacija Ere 300 s Dolby Atmosom stvara izrazito impresivno glazbeno iskustvo - rekao je Kevin J. Yeaman, izvršni direktor Dolbyja. 

Za razliku od kompaktnih i jednostanvih linija Ere 100, ali i drugih zvučnika, Era 300 izgleda kao polegnuti pješčani sat, a razlog za ovakav dizajn je kako bi smjestili sve te zvučnike, ali i usmjerili ih u pravom smjeru. A ovo je i prvi Sonosov zvučnik koji pruža višekanalni surround zvuk kada se koristi kao stražnji dio kućnog kina.

Odnosno, to znači da filmofili mogu upariti ovakva dva zvučnika s Arcom ili novom generacijom Beam soundbara kako bi imali potpuno Dolby Atmos iskustvo. U cijelu priču je moguće još i spojiti Sonosove subwoofere.

- Baš kao prijelaz s mono na stereo, prostorni zvuk je sljedeća evolucija u slušanju - stvaranje zvučnog iskustva koje vas obavija glazbom. Budući da i kreatori i glavne streaming platforme prihvaćaju prostorni zvuk za glazbu, pravo je vrijeme za stvaranje iskustva slušanja naglas koje ispunjava obećanja ovog uzbudljivog i kreativnog formata - rekao je Giles Martin, potpredsjednik, Sound Experience u Sonosu.

Ono što treba istaknuti je da Era 300 ima podršku za Bluetooth, uz standardnu Wi-Fi vezu, ali u Sonosu su dodali i USB-C konektor pa možete preko adaptera spojiti bilo koji vanjski izvor glazbe, poput gramofona. Za glasovno upravljanje tu su Sonos Voice Control i Amazon Alexa.

Sonos Era 300 bit će globalno dostupna 28. ožujka po cijeni od 499 eura.

Era 100

Samo malo veći od svog prethodnika Sonos One, Era 100 je dobio potpuno novi hardver i softver, s akustikom nove generacije i dizajnom koji pruža detaljan stereo zvuk i duboki bas.

Dva nagnuta visokotonca šalju oštre visoke frekvencije lijevo i desno za bogatije stereo iskustvo, dok veći srednjetonac stvara bas, a u Sonosu ističu kako je njegova snaga neočekivana od jednog kompaktnog zvučnika.

Kao i kod Ere 300, Era 100 se može u tandemu spojiti u stereo sustav ili postaviti kao sateliti za vaše kućno kino.

A povezivanje i na Eri 100 sada je još lakše. Kao i veći model, Era 100 ima podršku za Bluetooth te USB-C utor kao Line-in. Tu je i glasovno upravljanje. 

I ovaj će model biti u prodaji od 28. ožujka, ali po cijeni od 279 eura.

Trueplay se širi na Android

Koristeći niz mikrofona u Era 100 i Era 300, Trueplay optimizira zvuk za jedinstvenu akustiku vašeg prostora samo jednim dodirom u aplikaciji Sonos. Ovo je odlična opcija koja je dosad bila rezervirana samo za iOS uređaje, koji su na taj način mogli dobiti bolju zvučnu sliku u prostoru, no sada se ovo širi i na Android uređaje.

No, to vrijedi za nove zvučnike, dok za stare ostaje stanje kakvo je i bilo.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama