Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Nova kreditna linija Addiko banke i EBRD-a

20 milijuna eura namijenjeno kreditiranju mikro, malih i srednjih poduzeća

Foto: Addiko bank

 

  • Addiko Bank d.d. i EBRD potpisali su kreditnu liniju u iznosu od 20 milijuna eura namijenjenu kreditiranju malih i srednjih poduzeća
  • Addiko Bank planira proširenje poslovanja s mikro, malim i srednjim poduzećima s naglaskom na klijente izvan Zagreba
  • Sredstva namijenjena olakšavanju pristupa financiranju malim poduzećima iz cijele Hrvatske

Kreditom od 20 milijun eura Addiko banci, EBRD olakšava pristup financiranju hrvatskim mikro, malim i srednjim poduzećima. 

Odobrenim sredstvima Addiko banka planira kreditirati lokalna poduzeća, privući nove klijente, te proširiti svoje poslovanje usmjereno prema mikro, malim i srednjim poduzećima, osobito izvan Zagreba.

Mala poduzeća zapošljavaju 68% radne snage Hrvatske, no ukupnoj vrijednosti gospodarske proizvodnje doprinose sa svega 55%. S ciljem smanjenja navedenog raskoraka, osobito je bitno malim i srednjim poduzećima olakšati pristup financiranju, kako bi ulagali u inovacije i modernizaciju proizvodnje. 

Foto: Addiko bank Addiko banka pruža financijske usluge privatnim i korporativnim klijentima putem mreže od 60 poslovnica; šesta je po veličini banka u Hrvatskoj, s tržišnim udjelom od 5.3% krajem 2017. godine.

EBRD je 1994. godine potpisao prvi projekt u Hrvatskoj i dosad je podržao više od 197 projekata u ukupnom iznosu od 3,6 milijardi eura. EBRD-ove aktivnosti uključuju različite sektore gospodarstva i posebno su izražene u infrastrukturi, korporativnom, financijskom sektoru i energetici.

Tema: Pametna kuna

Message